La fotografia que va fer viral el gest de Julie Briskman a la comitiva de Trump (AFP)

Acomiadada per fer una "peineta" a Trump el 2017, ara guanya les eleccions al seu comtat

La victòria de Juli Briskman, del Partit Demòcrata, s'emmarca en la derrota dels republicans, que perden places de poder a l'estat de Virgínia

Actualitzat

Una ciclista que va perdre la feina després de fer una "peineta" al seguici del president Donald Trump, ha guanyat les eleccions al seu comtat, a l'estat de Virgínia, a l'est dels Estats Units.

Juli Briskman, després que el seu gest es fes viral per una foto d'AFP, ha guanyat la seva adversària republicana a les eleccions locals del districte d'Algonkian, al govern del comtat de Loudoun. I aquesta no ha estat l'única derrota en aquestes eleccions del partit del president nord-americà, que ha perdut les principals places de poder de l'Estat.  

Briskman, de 52 anys, mare soltera de dos adolescents, va perdre la seva feina d'analista de màrqueting per a un subcontractista del govern i de l'exèrcit, quan el 2017 es va difondre als mitjans de comunicació la foto del moment que aixecava el dit del mig mentre anava en bicicleta, i va rebre amenaces i insults.
 

Juli Briskman es va presentar, pel Partit Demòcrata, a les eleccions del comtat de Loudoun (AFP)

 

Però haver estat acomiadada també li va obrir "moltes portes", segons ha declarat ella mateixa, com la invitació del Partit Demòcrata a presentar-se a les eleccions locals.

"Quan va ocórrer aquell incident, crec que la gent estava pensant en com era de dolenta l'administració en aquell moment, però realment no ho expressava. I crec que va ser com trencar el gel i se'm van obrir moltes portes. Vull dir que va ser horrible que m'acomiadessin, però es van obrir moltes altres portes."

Aquest dimarts, Briskman celebrava la victòria: No ha deixat opció a la seva opositora republicana, assolint el 54% dels vots al 99% de les circumscripcions.

 

"Espero representar els meus amics i veïns del districte d'Algonkian que m'han donat suport avui! Orgullosa de servir-los. Gràcies, Loudoun."

 

Durant la campanya al comtat de Loudoun, el més ric dels Estats Units, la candidata demòcrata no va utilitzar la fotografia que la va donar a conèixer, excepte si els veïns ho feien evocant la seva història.

Juli Briskman, que també és corredora d'ultramaratons, ha volgut demostrar durant la campanya que hi havia "fons" darrere la seva candidatura, parlant d'educació, els drets de les dones, els transports i el medi ambient.

"No sóc només aquella ciclista que un dia va 'fer la figa' al president."

Aquesta victòria arriba en un context de derrota dels republicans a Virgínia, on han perdut el control de les dues cambres legislatives de l'Estat (la Cambra de Delegats i el Senat). Els demòcrates ocupen a partir d'ara tots els llocs de poder a Virgínia i controlen l'Assemblea General, un retrocés sense precedents per als republicans des dels anys 90.

Anar al contingut