El judici, a Barcelona, el 22 de maig passat
El judici, a Barcelona, el 22 de maig passat
Teià

Absolen un exeducador d'un centre de menors d'agressió sexual a un nen de 13 anys amb autisme

En la sentència es considera que l'única prova per acreditar els fets -la declaració de la víctima- és insuficient

Absolt un exeducador d'un centre de menors de la DGAIA a Teià, al Maresme, jutjat per agressions sexuals a un adolescent de 13 anys amb autisme. Tot i que la Fiscalia li demanava 67 anys de presó, el tribunal considera que en el judici no s'ha provat la seva culpabilitat.

En la sentència es considera que l'única prova per acreditar els fets -la declaració de la víctima- és insuficient. En el judici es va reproduir un vídeo on la víctima assegurava haver patit 4 violacions, la majoria al mateix centre, gestionat per una fundació privada.

Alhora la sentència reconeix que en la seva decisió també ha tingut en compte el peritatge d'una andròloga al judici que va afirmar que l'acusat tenia una disfunció erèctil que feia "impossible" que pogués tenir una relació sexual amb penetració.

"La falta de corroboracions externes juntament amb la important prova de descàrrec aportada per les defenses ens condueixen, com no podria ser d'una altra manera per imperatiu de la presumpció d'innocència, a l'absolució de l'acusat de tots els delictes", diu la sentència de la secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona.

La víctima, que té reconegut un 42% de discapacitat, va relatar al judici que els fets van passar el 2014, quan tenia 13 anys. Va declarar que les agressions van passar quan l'acusat, que era monitor del centre de menors on vivia, el duia de tornada al centre en cotxe després d'haver-lo portat a visitar la seva mare a la presó, entre altres situacions.

 

 
ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut