Barcelona

Un empresari holandès obre a Barcelona el primer Museu del Cànnabis a Catalunya

Barcelona ja té un Museu del Cànnabis. Està ubicat en un palauet del segle XVI, en ple centre, i és el més gran d'Europa. La iniciativa és d'un empresari holandès que ja té altres centres similars. L'objectiu és difondre les qualitats d'aquesta planta i promoure la legalització de la marihuana.

RedaccióActualitzat
Ben Dronkers  ha triat Barcelona per obrir la rèplica del Hemp Museum Gallery d'Amsterdam per la seva estima a la ciutat i, en concret, al Palau Mornau, situat al carrer Ample, a Ciutat Vella. Aquest empresari holandès, que ha comptat en part amb fons obtinguts d'empreses productores i processadores de cànnabis i cànem, se sent orgullós del seu projecte i insisteix que el museu es limita a narrar la història de la planta al llarg dels últims segles. Dronkers, però, confia plenament en el potencial ús medicinal del cànnabis i per això assegura que és "la penicil·lina del futur".

A la inauguració del museu, ahir a la nit, s'hi van premiar alguns defensors de la legalització de les drogues, com ara Richard Branson, fundador de Virgin i membre de la Comissió Global de Política de Drogues, que ha lloat la iniciativa del poble de Rasquera i ha assegurat que si Espanya regulés i gravés amb impostos el consum de marihuana resoldria part dels seus actuals problemes econòmics. També ha rebut un premi l'activista procannàbica espanyola Fernanda de la Figuera, creadora del club de dones Marías x María.

El Museu, que obrirà les portes aquest divendres, conté més de 6.000 peces relacionades amb el cànnabis a través de les quals explica els diferents usos que se li ha anat donant al llarg de la història, com el tèxtil, el medicinal, sacramental i, també, recreatiu. Així, entre d'altres, es destaquen peces com gravats del segle XVII amb escenes de fumadors de marihuana, teixits realitzats a base de cànem o pipes d'arreu del món.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut