Seu del "New York Times". (Foto: Reuters)
Seu de "The New York Times". (Foto: Reuters)
Nova York

"The New York Times" desvincula el cas de Crimea del procés a Catalunya

L'editorial de l'influent diari nord-americà assegura que Catalunya, Escòcia i el Quebec demostren que hi ha maneres legítimes de reivindicar el dret a decidir dels pobles.

RedaccióActualitzat

L'influent diari nord-americà "The New York Times" ha desvinculat aquest dimecres en el seu editorial el procés de secessió engegat a Crimea dels processos de Catalunya, Escòcia o el Quebec.

El rotatiu demana sancions per al president rus, Vladímir Putin, pel paper que juga en la crisi d'Ucraïna i assegura que Catalunya, Escòcia i el Quebec demostren que hi ha maneres legítimes de reivindicar el dret a decidir dels pobles.

L'editorial de "The New York Times" censura Putin per haver enviat tropes a ocupar el territori de Crimea i assegura que és una actitud imperial i contrària a la legalitat internacional.

El diari ha fet aquestes consideracions justament l'endemà que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per primera vegada usés el cas de Crimea per desqualificar el procés català.

Rajoy va respondre a una pregunta de CiU sobre el procés sobiranista afirmant que el que és modern i el que es porta al món és la "identitat territorial dels Estats Units", mentre que va qualificar de moviment caduc l'independentisme i va recordar quina ha estat la resposta d'Occident a les aspiracions independentistes de Crimea. Rajoy va assegurar que volia que Catalunya i la resta d'Espanya segueixin "el mateix corrent en què es mou tot el món occidental".

Anar al contingut