Barcelona

"La Marató" recapta més de 6 milions per a les malalties minoritàries

Catalunya s'ha bolcat una vegada més en "La Marató" de TV3, que aquest any s'ha dedicat a les malalties minoritàries. Testimonis d'afectats i experts, actuacions musicals i un miler d'activitats repartides per tot Catalunya amb dos objectius: la conscienciació i aconseguir més recursos per a la investigació. La solidaritat catalana ha tornat a quedar palesa en una xifra, la de 6.010.366 euros recaptats, segons dades actualitzades aquest dilluns al migdia. El marcador del programa que ha conduït durant més de 15 hores el periodista Josep Cuní s'anirà ampliant d'aquí al 31 de gener, quan es tanca el període per fer donatius. Per primera vegada, Catalunya Ràdio s'ha sumat a la iniciativa amb un programa especial de nou del matí a dues del migdia presentat per Núria Ferré.

Actualitzat
Recaptació milionària a "La Marató" de TV3 per lluitar contra les malalties minoritàries. Fins ara, s'han recollit més de 6 milions d'euros. Malgrat la crisi, la solidaritat dels catalans ha estat màxima a l'hora de recollir fons contra aquestes patologies, que afecten unes 400.000 persones a Catalunya.

Els diners que es recullin serviran per a la investigació biomèdica sobre les malalties minoritàries i, de retruc, per millorar la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies. Aquest any, la crisi econòmica no ha afectat els donatius. La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha expressat la seva satisfacció pels resultats.

7.000 malalties minoritàries

Una malaltia sense noms i cognoms. Així és com acostumen a definir els afectats per una malaltia minoritària l'objecte de la seva lluita. Hi ha més de 7.000 malalties d'aquesta mena, i sovint el baix nombre d'afectats per cada una fa que no sigui rendible investigar-les per aconseguir-ne un tractament definitiu. Lluiten contra el desconegut, però també contra la incomprensió social.

"La Marató", però, vol servir de revulsiu contra aquesta realitat, i per això ha portat a primera plana de l'actualitat el patiment, però també, molt especialment, la resistència i l'esperit combatiu dels afectats.

Els focus del plató s'han apagat i les línies telefòniques han deixat de recollir trucades, però encara es poden fer donatius a través d'internet o anat directament a una oficina de La Caixa. Els donatius es podran fer fins al 31 de gener.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut