Prokopis Pavlópulos amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras. (Foto: Reuters)
Prokopis Pavlópulos amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras. (Foto: Reuters)
Atenes

Grècia tria el conservador Prokopis Pavlópulos com a nou president del país

El candidat de Syriza ha aconseguit un ampli suport al Parlament

Actualitzat

El conservador Prokopis Pavlópulos ha estat escollit aquest dimarts nou president de Grècia amb un ampli suport del Parlament. Aquest catedràtic, conegut pel seu esperit de consens després d'una llarga carrera política, ha estat proposat per l'executiu d'Alexis Tsipras.

Militant destacat del partit conservador Nova Democràcia, Prokopis Pavlópulos va començar la seva carrera política com a portaveu del govern d'unitat nacional de Xenofon Zolotas, el 1989.

Va ser escollit per primera vegada com a diputat a les eleccions del 1996 i reelegit des de llavors fins als comicis del gener passat, als quals ja no es va presentar com a candidat. Des del 2004 fins al 2009 va ser ministre de l'Interior als governs de Kostas Karamanlís, de qui és i va ser un home de confiança. La seva gestió a Interior va ser molt criticada tant per l'esquerra com per la dreta més radical. L'oposició de centre i d'esquerres va denunciar que sota la seva gestió es van contractar més de 100.000 empleats públics afins al seu partit.

Per això, la seva designació ha estat molt criticada, ja que Syriza s'ha compromès a eradicar el sistema clientelar, un fenomen molt estès a Grècia.

 

Anar al contingut