Ankara

El govern turc bloqueja l'accés al canal de vídeos YouTube

Les autoritats turques han bloquejat aquest dijous l'accés al canal de vídeos, després que es filtrés una conversa en la qual alts càrrecs especulaven sobre una intervenció militar a Síria. Es tracta del segon atac en una setmana de les autoritats turques contra les xarxes socials, una setmana més tard del bloqueig de Twitter.

RedaccióActualitzat

Les autoritats turques han bloquejat aquest dijous l'accés al canal de vídeos YouTube, després que es filtrés una conversa en la qual alts càrrecs especulaven sobre una intervenció militar a Síria. El govern de Recep Tayyip Erdogan ha qualificat aquesta fuita d'informació com "espionatge" i ha reaccionat amb un nou acte de censura quan falten tres dies per a les eleccions municipals.

En la conversa en qüestió se sent el titular d'Exteriors, Ahmet Davutoglu, avaluar amb caps de les forces de seguretat com fingir un atac sirià a la tomba del sultà Soliman Sah, un minúscul enclavament turc al nord de Síria. "Mirin, si fa falta una justificació, jo envio quatre homes a l'altre costat i que llancin vuit missils a uns terrenys estèrils, això no és cap problema, la causa es fabrica", se sent dir a una veu atribuïda al cap dels serveis secrets, Hakan Fidan.

Poques hores després de difondre's el vídeo, l'Autoritat de Telecomunicacions turca (TIB) ha ordenat el tancament de YouTube, una decisió administrativa possible gràcies a la reforma legal del mes passat, que permet aquests bloquejos, però exigeix que siguin referendats per una decisió judicial en un termini de 48 hores.

El tancament de YouTube és el segon atac en una setmana de les autoritats turques contra les xarxes socials. La setmana passada es va bloquejar el sistema de micromissatges Twitter, que també fa setmanes que és un recipient habitual de filtracions compromeses per al govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut