Barcelona

9 de cada 10 aspirants a la Guàrdia Urbana de Barcelona suspenen en cultura general

Es posa en qüestió una prova que serveix de sedàs i que no es pot preparar amb cap temari, quan el 60% dels aspirants té estudis superiors o universitaris

Actualitzat

L'examen de cultura general de l'última oposició per entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona el van suspendre la majoria dels aspirants, concretament un 88% no el van superar. Aquesta prova, que ha avançat La Vanguardia i que serveix de sedàs inicial en les oposicions, va deixar fora 3.426 aspirants dels 3.903 que s'hi van presentar, malgrat que el 60% dels que s'examinaven té estudis superiors, carrera o altres estudis universitaris. El suspens massiu posa en qüestió la dificultat d'una prova que no està sotmesa a temari.

Només 477 aspirants van superar la prova de cultura general, dels quals finalment van aprovar tota l'oposició 233, per cobrir les 244 places que s'oferien. Per tant, 11 places han quedat vacants.

Els opositors que van aprovar els exàmens, que es van fer l'octubre passat, ja van començar els estudis a l'Institut de Seguretat Pública per ocupar les places d'agents de la Guàdia Urbana.


​Una prova posada en qüestió

Aquest suspens massiu en una prova que no està subjecta a cap temari i en què es fan preguntes de tot tipus i de tots els àmbits s'ha posat en qüestió i es planteja si ha de ser revisada.

Algunes de les preguntes que en aquest cas van apareixer a la prova són, per exemple, "Qui són els fundadors de Netflix?", "Qui és l'autor de 'La Colemna'?", "Quina és la capital d'Estònia?" o "De qui és el poema que hi ha escrit en el monument memorial en record a les víctimes de trànsit a Barcelona?"

Algunes de les 50 preguntes plantejades, son de coneixament de la ciutat com ara "Saps on són els jardins de can Fargues, recuperats fa poc més d'un any per a la ciutat? Més difícil era saber qui són els dos personatges que franquegen l'entrada de l'ajuntament. La resposta correcta era Jaume I i Joan Fiveller. 

Els aspirants al·leguen que no saben com preparar-se per a aquest tipus de prova que els deixa fora de la convocatòria abans que es valori la seva preparació per a la plaça que s'ofereix.

Fa anys que els sindicats demanen que es reorientin. Proposen que s'examini sobre temaris tancats i amb més relació amb la feina de guàrdia urbà. Jordi Ballart de CC.OO. consider més important trobar persones que s'impliquin en l'ofici.

"S'hauria de canviar el model per un que anés a buscar aspirants que tingun un concepte de servidors públics, que sentin l'ofici, que ho visquin i que no, malauradament en algunes ocasions, ho busquin com una opció alternativa a la precarietat laboral."

Els sindicat UGT demana que es revisi, aquesta, i altres proves que han de passar els candidats per evitar "perdre bons agents".

De fet, CSIF, ara sindicat majoritari, ha renunciat a estar als processos de selecció, perquè només tenen veu i no capacitat de decisió. 


Aquesta és la prova completa, amb 50 preguntesque van fer els aspirants a la Guàrdia Urbana l'octubre passat.

2019 150 OP AGENT GUB Questionari Prova Cultura General by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Convocades 260 noves places

L'acaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Seguretat, Albert Batlle, van anunciar el 14 de desembre passat la convocatòria de 260 noves places.

 

Ada Colau i Albert Batlle en la presentació de la nova oferta de places a la Guàrdia Urbana de Barcelona (ACN)

Aquesta convocatòria forma part de l'acord de govern entre els comuns i el PSC per dotar el cos policial de 1.000 agents nous durant aquest mandat.

Un dels principals objectius que s'ha marcat el govern municipal amb aquest procés selectiu és incorporar més dones a la Guàrdia Urbana, que ara representen el 12% de la plantilla.
En les últimes oposicions de l'octubre, han accedit al cos 65 dones, xifra que representa un 30% dels agents aprovats.

Albert Batlle va anunciar que, en aquest sentit, s'estan revisant les bases de la convocatòria per eliminar el requisit d'alçada mínima.

ARXIVAT A:
SeguretatPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut