Demanda "sense precedents" a la multinacional de Mark Zuckerberg
Demanda "sense precedents" a la multinacional de Mark Zuckerberg (Europa Press/Rafael Henrique)

83 mitjans espanyols reclamen a Meta 550 milions en una demanda "sense precedents"

Més d'una vuitantena de mitjans de comunicació espanyols han presentat una demanda per competència deslleial contra el gegant tecnològic

RedaccióActualitzat

L'Associació de Mitjans d'Informació, en representació de 83 mitjans d'informació espanyols, ha presentat una demanda contra Meta, matriu de Facebook i Instagram, per un "incompliment sistemàtic i massiu" de la normativa europea de protecció de dades.

L'AMI assegura que Meta "ha ignorat l'obligació legal de requerir que els ciutadans autoritzin l'ús de les seves dades per rebre publicitat individualitzada" i li reclama 550 milions d'euros.

Segons l'associació, això implica que "la totalitat dels ingressos del gegant tecnològic en publicitat segmentada s'han aconseguit de forma il·legítima", i amb l'empresa nord-americana gaudint d'un "avantatge competitiu".
 

Una demanda "sense precedents"

En un comunicat, el president de l'AMI, José Joly, ha assegurat que "la mesura no té precedents" i ha posat de manifest que Meta "ha construït la seva posició de domini en el mercat de la publicitat menyspreant la normativa concebuda per protegir el dret fonamental a la intimitat dels ciutadans".

Des de l'associació, lamenten que el comportament de la multinacional de Mark Zuckerberg ha suposat un "perjudici evident" per als mitjans de comunicació de l'estat espanyol, fins al punt de "posar en risc la seva sostenibilitat".

"Comportaments com els de Meta posen en dubte la supervivència dels mitjans de comunicació, fonamentals per la qualitat democràtica d'un país."

La demanda de l'AMI afecta el període entre el maig del 2018 i el juliol del 2023, però els mitjans de comunicació es reserven el dret d'ampliar-la si sorgeixen noves revelacions.

ARXIVAT A:
JudicialXarxes socials FacebookInstagramMitjans de comunicació
Anar al contingut