8.000 persones omplen la plaça Major de Palma en defensa de la llengua catalana
Segons els organitzadors, hi han participat 8.000 persones

8.000 persones omplen la plaça Major de Palma en defensa de la llengua catalana

Obra Cultural Balear ha organitzat la Diada per la Llengua que ha tenyit de vermell la plaça Major de Palma "per la llengua, la cultura i els drets civils"

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, a Mallorca s'ha celebrat la Diada per la Llengua, que ha culminat amb una manifestació a la plaça Major de Palma. Convocats per l'Obra Cultural Balear i amb el lema "Som aquí per la llengua, la cultura i els drets civils", els concentrats han desplegat centenars de pancartes vermelles, enmig d'un ambient reivindicatiu.

Segons els organitzadors, hi han participat 8.000 persones. La Diada també ha comptat amb el suport de la Federació d'Associacions de Palma i dels sindicats STEI i UGT.


El president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha demanat un compromís més ferm del govern, "el qual no ha satisfet les nostres expectatives per defensar la llengua i la cultura", ha dit. A més, ha exigit "polítiques decidides, valentes i transversals en favor de la llengua catalana" als polítics que seran escollits el 26 de maig.

De Luis ha criticat les polítiques de l'expresident balear José Ramón Bauzá, un "personatge sinistre per a la llengua i tòxic per on ha passat".

Qui també hi ha assistit és Miquel Ensenyat, el president del Consell de Mallorca, que ha defensat el paper "incansable" de l'OCB, que diu que "és impresindible, sobretot quan es tornen a qüestionar els drets lingüístics."


L'acte, que ha començat a les cinc de la tarda, ha comptat amb actuacions musicals per a totes les edats i ha acabat amb la interpretació de l'himne de "La balanguera" i un castell dels Castellers de Mallorca.

ARXIVAT A:
Illes BalearsCatalà
Anar al contingut