open arms
L'Open Arms en un rescat de migrants davant la costa de Palerm, el setembre passat

76 migrants de l'Open Arms es llancen a l'aigua desesperats per arribar a la costa

Els guardacostes italians s'emporten els migrants al port de Palerm, mentre el vaixell fa nou dies que espera port

RedaccióActualitzat

Més imatges de desesperació al Mediterrani central. 76 migrants rescatats pel vaixell Open Arms s'han llançat a l'aigua aquest dijous davant la costa de Palerm, a Sicília, amb la intenció d'arribar a Itàlia nedant.

Els guardacostes italians els han agafat i els han portat al port de Palerm.

Mentrestant, la tripulació de l'Open Arms espera encara que Itàlia o Malta li donin permís per desembarcar la resta de gent. A bord, hi ha criatures en un estat d'extrema vulnerabilitat.

El fundador de l'ONG, Òscar Camps, denuncia que, després de tres dies sense aigua ni menjar, amb casos mèdics a bord i amb un temporal a la vista, es veuen obligats a "pidolar" un port per aquestes "víctimes de la violència". Unes persones que "han posat en perill les seves vides intentant creuar la frontera més mortífera del món".

Més de 70 migrants del vaixell Open Arms es llancen a l'aigua davant la costa de Palerm (Reuters)

"Ja que els seus drets humans ja han estat violentats en primera instància, les autoritats han de vetllar per la seva integritat física i psíquica. Es tracta d'una població en risc que només busca accedir a un dret reconegut pels convenis internacionals, aquells que alguns països trepitgen", denuncia Oscar Camps

Fa una setmana, l'Open Arms alertava que estava al límit de la seva capacitat, amb 276 persones a bord. Ara en té 188 a bord, rescatades al mar després de nou dies a l'espera que se li assigni un port per poder entrar al país.

L'Open Arms, al límit de la seva capacitat amb 276 persones a bord
Fa una setmana, l'Open Arms alertava que estava al límit de la seva capacitat, amb 276 persones a bord (Òscar Camps / Open Arms)

Malta considera "una bona solució" que l'Open Arms desembarqui a Palerm, a Itàlia, perquè "no estan en una posició que els permeti acceptar més persones".

Ho ha dit el ministre d'Afers Estrangers del país, que ha comparegut amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya, amb qui s'ha reunit a Madrid.

El representant maltès ha assegurat que, després d'haver rebut 2.400 migrants aquest any, Malta té els centres d'acollida "plens de gent" i "no té on acollir aquestes persones".

ARXIVAT A:
Open ArmsMigracions
Anar al contingut