Abusos església
Mossèn Tomàs Pons, acusat d'haver abusat sexualment de diversos menors, quan encara exercia

5 víctimes de l'exrector de Vilobí d'Onyar ratifiquen al Bisbat la denúncia d'abusos

La comissió del Bisbat de Girona creada per investigar els abusos sexuals del capellà enviarà les conclusions al Vaticà i també a la Fiscalia

Quim BalaguerActualitzat

Cinc de les víctimes que van denunciar abusos sexuals de l'exrector de Vilobí d'Onyar ho han ratificat davant la comissió del Bisbat de Girona creada ara fa un mes.

Un cop tancada la fase d'entrevistes, la comissió que ha investigat els abusos sexuals enviarà l'informe final aquest mateix mes al Vaticà i paral·lelament també a la Fiscalia perquè actuï la justícia ordinària.

Durant l'últim mes, el Bisbat de Girona ha fet mes una dotzena d'entrevistes a persones que en un moment o altre van tenir relació amb mossèn Tomàs Pons, entre les quals però, només hi ha hagut cinc de les 13 persones que van fer públics els abusos.

La resta han estat professors de l'escola Bell-lloc de Girona, on se sap que va cometre abusos de menors, i també antics responsables de l'Església. Les altres víctimes han optat finalment per no parlar a la comissió.

També s'ha entrevistat el sacerdot, de 91 anys, que, per pressions populars, ha hagut d'abandonar la residència de repòs a Arbúcies on vivia des del 1999, quan es va retirar.

 

Abusos durant dècades


Mossèn Tomàs Pons hauria comès els abusos entre els anys 1960 i 1990, repartits entre Vilobí d'Onyar, l'escola Bell-lloc de Girona, i Siurana d'Empordà.

Fons del Bisbat de Girona confien que un cop el document estigui en mans del Vaticà, la Congregació per la Doctrina de la Fe trigui poc a emetre una resolució sobre el cas de Tomàs, que podria ser la retirada del ministeri.

El recorregut del cas per la justícia ordinària no està tant clar, perquè malgrat que l'informe es porti a la fiscalia, els delictes ja podrien haver prescrit perquè es van cometre fa dècades.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaAgressió sexual
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut