Mossèn Tomàs Pons va ser rector de Vilobí d'Onyar durant 33 anys
Mossèn Tomàs Pons va ser rector de Vilobí d'Onyar durant 33 anys
Girona

Engega la comissió que investiga si l'exrector de Vilobí va cometre abusos

Mossèn Tomàs Pons viu en un geriàtric d'Arbúcies, on la CUP recull firmes perquè se'l declari persona no grata

RedaccióActualitzat

El Bisbat de Girona ha posat en marxa la comissió que ha d'investigar les denúncies de pederàstia contra l'exrector de Vilobí d'Onyar, Tomàs Pons, que recull abusos al llarg de tres dècades.

La comissió diocesana, que integren un capellà, el seu assistent i una psicòloga, s'ha posat en contacte amb alguns dels homes que van denunciar abusos. Aquest dimarts començaran a entrevistar víctimes, testimonis i a recopilar informació.

Notícia relacionada: Un testimoni d'abusos de l'exrector de Vilobí: "feia tocaments" i era "vox populi"

La comissió interna té un mes per enviar el dossier al Vaticà, que decidirà què passa amb mossèn Tomàs, que hauria abusat de diversos nens durant els 33 anys que feia de mossèn a Vilobí d'Onyar. A més, va treballar 29 anys al col·legi Bell-lloc de Girona, on també han denunciat abusos.

L'exrector de Vilobí serà dels últims de declarar en aquesta comissió. Té 90 anys i viu des de fa anys en un geriàtric d'Arbúcies, on l'assemblea local de la CUP ha començat a recollir firmes per demanar a l'Ajuntament que el declari persona no grata.

En dues hores, coincidint amb el mercat d'aquest municipi de poc més de 6.000 habitants, els cupaires van recollir unes 150 firmes de suport.

Segons la direcció de la residència, no està autoritzat per parlar d'aquest tema. Aquest dilluns encara ha fet missa, com cada setmana, a la capella de la residència. En canvi, no ha anat a Girona, com cada dilluns, a una reunió de capellans.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual EsglésiaPederàstia Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut