Manifestació per la gossa "Sota"
Manifestació per la gossa "Sota"
Barcelona

3.500 persones es manifesten per la gossa morta per un guàrdia urbà a Barcelona

RedaccióActualitzat

Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han protestat aquesta tarda a Barcelona per la mort a trets d'una gossa a mans d'un agent de la policia local barcelonina.

Convocats pel partit animalista PACMA, els manifestants s'han concentrat aquest dissabte davant l'ajuntament de Barcelona per exigir al consistori que "determini responsabilitats" dins de la Guàrdia Urbana després de la mort de la gossa aquest dimarts a causa del tret d'un agent.

 

 



 

En l'acte s'han criticat les "explicacions corporatives i confuses" que han donat fins ara l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana, i s'ha reclamat la destitució del cap de la policia de Barcelona, Evelio Vázquez, així com l'aplicació de protocols específics d'actuació amb animals.

 

 

L'agent va matar el gos d'un indigent

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va matar un gos el dia 18 a la Gran Via al costat de la plaça d'Espanya. Segons un comunicat del cos, l'agent va ser atacat per l'animal i va actuar en defensa pròpia.

Els fets van passar quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va voler identificar una persona sense llar després de cridar-li l'atenció per portar la gossa sense lligar.

La Guàrdia Urbana va assegurar que la gossa, de nom Sota, havia atacat l'urbà i l'havia ferit en un braç, i l'agent, que va témer per la seva vida, va disparar a l'animal.

 

 

El PACMA ja va convocar una concentració de protesta dimecres passat a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Segons aquesta formació, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "ha convertit la ciutat en un infern per als animals".

L'Ajuntament barceloní va anunciar que revisarà els protocols d'intervenció de la Guàrdia Urbana en cas d'atacs de gossos.

Anar al contingut