Aquesta és la Sota, la gossa morta que acompanyava un sense sostre que venia polseres al carrer (PACMA)
Aquesta és la Sota, la gossa morta que acompanyava un sensesostre que venia polseres al carrer (PACMA)
Barcelona

Un guàrdia urbà de Barcelona mata d'un tret el gos d'un sensesostre

El PACMA i associacions animalistes reclamen que s'investiguin els fets. La Guàrdia Urbana explica que l'animal va atacar l'agent.

Actualitzat

Un agent de la Guàrdia Urbana va matar d'un tret el gos d'un sensesostre aquest dimarts a la Plaça Espanya, de Barcelona. Segons un comunicat del cos, l'agent va ser atacat per l'animal i va actuar en defensa pròpia.  

El partit PACMA i altres associaciosn animalistes com FAADA han denunciat el fet i demanen que s'investiguin el cas i els protocols d'actuació. Troben desmesurat que un agent hagués de matar d'un tret l'animal en plena via pública.

L'animal acompanyava un jove sense sostre, i formava part del projecte "Millors amics" que amb l'ajuda de voluntaris avaluen el vincle entre els animals i aquestes persones.

 

 

 

En un comunicat, el PACMA demana responsabilitats, acusa l'alcaldessa, Ada Colau de no defensar els drets dels animals a la ciutat i demana  la dimissió del cap de la Guàrdia Urbana.

"Aquesta no és la Barcelona que volem, i per aquest motiu demanem el cessament immediat del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona Evelio Vázquez Sánchez, i que es depurin totes les responsabilitats pertinents respecte l'agent causant d'aquesta mort." 

Els animalistes neguen que la gossa morta fos d'una raça perillosa sinó que va defensar el seu amo, un noi sense sostre que ven pulseres fetes a mà. L'actuació policial ha aixecat polèmica a les xarxes. el partit animalista ha fet una crida per recollir imatges i testimonis dels fets.

Guàrdia lesionat

La Guàrdia Urbana ha fet un comunicat en el qual justifica la mort de l'animal com un acte de defensa pròpia de l'agent, que té lesions al braç i al cap, ha perdut una dent i està de baixa.

"Atès que l'agent ja havia estat mossegat pel gos, i davant un nou atac, la conclusió és que l'agent va actuar en defensa de la seva integritat física i no li va quedar una altra opció."

L'informe de la Guàrdia Urbana explica que l'agent va actuar perquè l'animal anava deslligat i sense morrió.

"L'actuació va iniciar-se quan una patrulla es va aturar en veure un gos deslligat, sense morrió i amb aparença de raça potencialment perillosa deambulant sol."

"En aparèixer el propietari se li va demanar que el lligués, en compliment d'allò estableix l'ordenança de tinença d'animals. No va haver cap trucada prèvia demanant la intervenció policial."

L'informe explica que el gos va mossegar l'agent al braç i després va rebre un cop amb un patinet al cap.

"En el transcurs de l'actuació, un dels agents va ser mossegat pel gos al braç. L'agent va haver d'utilitzar la seva arma per protegir-se. Posteriorment el mateix agent va ser agredit amb un patinet al cap."

 

"El propietari del gos va ser detingut per aquests fets. L'agent, com a conseqüència de l'agressió, té una contusió al front i una ruptura dental."

La Guàrdia Urbana ha obert la investigació reglamentaria, que es fa en els casos que s'ha utlitzat l'arma reglamentària.

 

Manifestació a Sant Jaume

Al vespre, el partit animalista PACMA ha protestat pels fets i ha assegurat que diversos testimonis neguen que el gos actués de manera agressiva.

 

 

L'alcaldessa Ada Colau ha escrit a la xarxa que es revisaran els protocols d'intervenció amb animals.

 


L'indigent i el gos estaven en tràmits d'integrar-se en un projecte social en què col·labora l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Maltractament animalAda Colau
Anar al contingut