Una ampolla amb un missatge
Una ampolla amb un missatge

25 anys i 1.287 km, el periple del missatge en una ampolla d'una nena escocesa

L'ampolla, que va ser una activitat escolar el 1996, ha arribat ara a Noruega i les xarxes socials han permès localitzar la nena que la va llançar al mar

Actualitzat

No era un missatge de socors com el de la cançó de The Police, més aviat un petit diari personal en forma de carta, però el missatge de la Joanna Buchan, que tenia 8 anys el 1996, també sortia d'una illa --en aquest cas no gaire perduda-- al mig del mar. Ara, el seu "message in a bottle" ha arribat a bon port després d'un viatge de 1.287 quilòmetres. Això sí, li ha costat 25 anys.

La Joanna va llançar una ampolla des d'un vaixell de pesca a Peterhead, una ciutat d'Aberdeenshire, a Escòcia. Era una activitat que feien amb l'escola. A dins, hi va afegir un text escrit on explicava coses de la seva vida, com ara que vivia en una casa força gran o que adorava els seus peluixos. 


La troballa

Elena Andreassen Haga, una dona de Gasvaer, al nord de Noruega, ha trobat l'ampolla i ha vist que a dins hi havia alguna cosa sorprenent:

"Vam obrir l'ampolla amb molt de compte perquè probablement feia molt de temps que era a l'aigua, però vam aconseguir desplegar el missatge i va ser fascinant descobrir que venia d'Escòcia."

A més, casualment, el seu pare també havia trobat un missatge en una ampolla quan tenia 5 anys, i ara en té 66, a la mateixa zona.

Per qui no va ser tan fascinant tot plegat, explica, és per al seu fill de 6 anys, Eliah, que no entenia per què la troballa era sorprenent. "Diversió antiga, suposo", diu l'Elena. També explica que immediatament va intentar localitzar la Joanna a les xarxes socials.


De Noruega a Austràlia

Li va enviar un missatge de Facebook, però ella va tardar dies a veure-ho. Ara té 34 anys i és metgessa a Nova Gal·les del Sud, a Austràlia. Trobar el missatge de Facebook de l'Elena entre les sol·licituds de missatge va ser una alegria immensa, explica.

El record d'aquell dia no el té gaire present, només recorda vagament haver escrit un missatge en una ampolla a la Peterhead Central School. Però al veure la fotografia que l'acompanyava va reconèixer immediatament la seva lletra.


La reacció de la Joanna

"Quan vaig llegir-ho, em moria de riure", explica. "Hi ha alguns paràgrafs realment encantadors, és graciós llegir què era important per a mi en aquell moment. M'encantaria poder-ho explicar als meus professors de l'època, que segurament són els que van tenir aquesta idea."

Dins la carta, el futur destinatari del missatge l'anomena "descobridor" i hi relata les seves aficions i l'amor cap a les dolçaines i per col·leccionar "Blu Tack"; també els seus projectes a l'escola i el seu gos.

El que no agradava gaire a la Joanna de 8 anys --ho deixa molt clar-- eren els nens. La carta, escrita a mà amb lletra lligada, conclou amb una afirmació rotunda: "Ah, per cert, odio els nois."

 

ARXIVAT A:
Escòcia Noruega
Anar al contingut