Barcelona

1-O: Segon intent fallit del fiscal d'imputar la noia dels dits doblegats

El jutge rebutja imputar Marta Torrecillas i conclou que no va impedir la feina ni va fer servir la força contra la policia a l'Institut Pau Claris de Barcelona

Roger RoviraActualitzat

El jutge que investiga les càrregues policials del referèndum de l'1 d'octubre a Barcelona ha tornat rebutjar la petició de la fiscalia d'imputar per resistència a l'autoritat la noia a qui van doblegar els dits a l'Institut Pau Claris.

Contràriament al que diu la Fiscalia, el magistrat conclou que no va obstaculitzar cap agent ni va fer servir la força en contra de cap policia.
 

 

Segon cop que la fiscalia intenta imputar-la

Una de les seqüències icòniques de l'1 d'octubre és el moment quan la policia nacional va treure Marta Torrecillas fora de l'Institut Pau Claris. Amb aquesta gravació, la fiscalia intenta, per segon cop, que Torrecillas sigui imputada.

Hi ha un vídeo dels fets, però dues interpretacions de la realitat totalment diferents. 

Fiscal: "Es pot veure la senyora Torrecillas impedir als agents l'accés a la zona de votació." 

Jutge: "En realitat no és així, perquè Torrecillas és a dins de l'edifici, a la zona de votació un cop hi han accedit els agents, sense que realitzi cap activitat d'obstrucció." 

 

Les discrepàncies del jutge a la pretensió del fiscal no acaben aquí. Ara, el fiscal es fixa en el moment en què arrosseguen per terra Torrecillas. 

Fiscal: "Es veu com Torrecillas es resisteix activament al seu desallotjament, utilitzant força física, obstaculitzant greuement el compliment de l'autoritat." 

Jutge: "Que es digui que Torrecillas fa servir la força física per cometre un delicte és com a mínim discutible. Sent, que tal força física, que no es dirigeix contra cap agent, si no a llançar-se a terra i agafar-se." 

 


Ara, la fiscalia té una tercera oportunitat per demanar la imputació de Marta Torrecillas si ho recorre a l'Audiència de Barcelona. Un fiscal que no acusa cap dels 33 policies imputats per les càrregues, per actuacions també icòniques, com la puntada de peu voladora.
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut