La coproducció de TV3 "La dona del segle", al Los Angeles Television, Script and Film Festival

"La dona del segle", coproducció de TV3, ha estat seleccionada al Los Angeles Television, Script and Film Festival, que es farà online del 5 al 8 de febrer.

"La dona del segle", pel·lícula per a la televisió dirigida per Sílvia Quer, ("La llum d'Elna", "Poble nou", "Estació d'enllaç", "Nissaga de poder", "Laberint d'ombres"), amb guió de Margarita Melgar, competirà al Los Angeles Television, Script and Film Festival. Aquest festival, que es farà en aquesta ocasió online del 5 al 8 de febrer, inclou projeccions de pel·lícules independents noves i guardonades i dona l'oportunitat de conèixer els cineastes. Serà al marc quan aquesta producció de TV3, "La dona del segle", es podrà veure a Nord-amèrica.

"La dona del segle" se situa a la Barcelona del 1919, on la Consuelo, una jove òrfena (Elena Martín i Gimeno), s'enfronta amb tota mena de prejudicis mentre investiga si és filla d'un conegut pintor i la seva musa gitana. Nora Navas ("La vampira de Barcelona", "Formentera Lady", "Les de l'hoquei"), Pablo Derqui ("Si no t'hagués conegut"),  Àlex Monner ("Mediterráneo", "La hija de un ladrón", "Polseres vermelles"), Marta Larralde, Maria Maroto,  Bruna Cusí ("Estiu 1993", "Ardana", "Incerta glòria" ), Javier Beltrán, Julio Manrique ("El crac", "Els infidels" ) i Blanca Apilánez, entre d'altres, completen el cartell d'aquesta pel·lícula sobre l'eclosió del feminisme. Està dedicada a les dones que van protagonitzar anònimament el principi d'un canvi i una revolució. És un mosaic de totes: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries...

Nora Navas i Elena Martín i Gimeno a 'La dona i el segle'
Nora Navas i Elena Martín i Gimeno a "La dona del segle"

Però la gran protagonista és Consuelo Deulofeu, un personatge fictici que porta el cognom de totes les que no tenen nom. La Consuelo s'endinsa en aquesta ciutat efervescent amb la ferma voluntat de dirigir la seva vida: una fita no gens fàcil, però que comença a ser possible després de la Primera Guerra Mundial.

Com a contrast principal, una altra Consuelo, un personatge històric, una dona de la generació anterior, igual de valenta, però limitada de manera tràgica per les condicions del seu origen i gènere. La història n'ha recollit alguns rastres, encara que sigui a través de la mirada d'un home, Isidre Nonell (pintor modernista, 1872-1911), que la va immortalitzar en la seva obra. Per poder explicar la història que l'artista no va arribar a veure, la pel·lícula ha creat el quadre "Dona amb nena a la platja". Amb aquestes dues Consuelos, una d'històrica i una d'imaginada, símbol de totes les dones que no han deixat rastre, es vol retre homenatge a la lluita d'aquelles pioneres.

La trama ens situa als magatzems El Siglo, el paradís del luxe de la Barcelona del 1919, on s'inaugura l'exposició d'Isidre Nonell (Julio Manrique), el pintor dels marginats. És una aposta atrevida i polèmica de Clara Morgadas (Nora Navas), la directora de l'establiment. Per error, confonen Consuelo Deulofeu (Elena Martín i Gimeno) amb una de les dependentes. La jove se'n surt tan bé, d'aquest malentès, que li acaben oferint feina. Però hi ha un problema: les "sigleres" són noies de casa bona, i ella és una òrfena a qui van abandonar a la Casa de la Caritat.

"La dona del segle" és una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, RTVE, Voramar Films i À Punt Mèdia, amb el suport del Departament de Cultura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut