Dani Rovira interpretant a Gerard Canals a "Mediterraneo"
Dani Rovira interpretant a Gerard Canals a "Mediterraneo"
Un altaveu de la lluita per salvar vides al mar

Acaba el rodatge de la pel·lícula "Mediterráneo", amb participació de TV3

Després de gairebé dos mesos intensos de rodatge, entre Grècia i Catalunya, aquesta setmana s'ha posat punt final al rodatge de "Mediterráneo". La pel·lícula de Marcel Barrena, amb la participació de TV3, és la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms i parla del seu fundador, Òscar Camps. Dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández i Dani Rovira, explica les històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar.

Atenes, Lesbos, Barcelona i Mataró han estat escenaris del rodatge de "Mediterráneo", una producció basada en una història real que té com a punt de partida el viatge que van emprendre dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, el setembre del 2015. Va ser després de veure la terrible fotografia publicada a la premsa d'arreu del món d'Aylan Kurdi, un nen sense vida a la riba del Mediterrani. Des d'aquell moment, centenars d'herois anònims han salvat més de 100.000 vides al mar a través de l'ONG que van fundar, Open Arms.

Galeria fotogràfica

Per donar vida als protagonistes, participen en la pel·lícula actors amb una gran projecció com Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner, acompanyats d'un repartiment internacional.

 

Eduard Fernández salvant persones en una seqÜència de la pel·lícula
Eduard Fernández salvant persones en una seqÜència de la pel·lícula
 

En una entrevista a TV3, al programa "Planta baixa", amb Ricard Ustrell, l'actor Eduard Fernández, que dona vida a Òscar Camps, explicava que el rodatge havia estat alhora "dur i molt bonic".

Posar-se a la pell d'un personatge real, en aquest cas, m' ha donat l'oportunitat de coneixe'l. L'Òscar és una persona que jo admiro molt, molt senzill i proper, i ha estat molt implicat en el projecte. Per mi ha estat bonic apropar-me a ser una persona que tothom voldria ser, i em sembla molt curiosa aquesta història, perquè sovint ens queixem i diem: "I jo, què hi puc fer?". Aquesta pel·lícula mostra com una persona sola pot fer moltes coses. - Eduard Fernández

 

Dani Rovira interpretant a Gerard Canals a 'Mediterraneo'
Dani Rovira interpretant a Gerard Canals a 'Mediterraneo'

 

 

D'altra banda, Dani Rovira, que interpreta Gerard Canals, afirmava que:

"Més enllà d'explicar la història que has d'explicar, és una responsabilitat molt bonica posar-te a la pell d'un personatge que existeix i que es converteix una mica en un amic teu. Tant l'Òscar com el Gerard, i tot l'equip d'Open Arms, ens ho han posat molt fàcil, ens han obert el cor i ens han explicat tot el que han viscut i sentit per poder construir els personatges".

Tant Fernández com Rovira destaquen la importància de la tasca de salvament de vides que mostrarà "Mediterráneo" i confien que la història no deixarà ningú indiferent i incomodarà l'espectador, que alhora gaudirà d'una pel·lícula d'acció.

El director de la pel·lícula, Marcel Barrena ("100 metros" i "Món petit"), ha estat treballant per tirar endavant el projecte durant més de quatre anys, juntament amb la guionista Danielle Schleif. L'objectiu era documentar-se i investigar sobre el terreny per aconseguir la màxima veracitat possible en una ficció, segons Barrena, "concebuda com una pel·lícula dinàmica, sensible i esperançadora, sense perdre l'essència que suposa explicar una història real, en unes platges on aquesta realitat incomprensible es viu cada dia".

 

Dures condicions de rodatge de la pel·lícula de Marcel Barrena, sobre la tasca de l'ONG 'Open Arms'
Dures condicions de rodatge de la pel·lícula de Marcel Barrena, sobre la tasca de l'ONG 'Open Arms'

 

El film ens situa a la tardor del 2015. Dos socorristes, l'Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia), impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar-hi, descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú no hi fa tasques de rescat.

Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què compta cada vida.

"Mediterráneo" és una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme. Està previst que arribi als cinemes l'any 2021, distribuïda per DeAPlanet

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut