Una escena d'"Incerta glòria" (ACN)
Una escena d'"Incerta glòria" (ACN)
Barcelona

"Incerta glòria" arriba als cinemes

L'esperada adaptació al cinema del llibre de Joan Sales, 'Incerta Glòria', dirigida per Agustí Villaronga, arriba aquest divendres als cinemes.

L'esperada adaptació al cinema del llibre de Joan Sales, 'Incerta Glòria', dirigida per Agustí Villaronga, arriba aquest divendres als cinemes.

RedaccióActualitzat

El mateix equip creatiu del fenomen "Pa negre" aspira a repetir l'èxit d'aquella aventura cinematogràfica. I ho fa ara fent seva la novel·la de l'escriptor Joan Sales "Incerta glòria", i amb la Guerra Civil com a rerefons.

Mesos després de convertir un pavelló de l'Hospital de Sant Pau en hospital pediàtric de guerra, l'equip de la pel·lícula, amb Agustí Villaronga al capdavant, retorna al recinte modernista. Un entorn solemne i ple d'història que convida a reflexionar sobre "Incerta glòria", coproducció de TV3 amb la Guerra Civil com a rerefons. El director, Agustí Villaronga, diu que no és una pel·lícula bèl·lica.

"És una pel·lícula en què la guerra està allà com una espècie de falca, una cosa que s'introdueix a la vida de les persones i canvia el seu destí. En aquest cas concret està molt dirigit cap a la gent jove, la gent que està obrint les seves il·lusions per començar a viure."

Pocs trets; la violència és interior, els combats, passionals i amb joves catalans que arriben al front d'Aragó carregats d'ideals.

Dues dones, dos homes, un triangle amorós i la guerra que tot ho trinxa: amistats, innocències i joventut, aquella "Incerta glòria" de què parlava el sonet de Shakespeare.

Villaronga passa pel seu sedàs una novel·la cabdal de la nostra literatura, la de l'escriptor Joan Sales, i amb el seu to fosc marca de la casa col·loca al centre de la història el personatge de la Carlana, una Núria Prims que retorna al cine brodant el paper d'una tèrbola supervivent que ja fa olor de premi.

 

"Vaig voler deixar la professió i que l'Agustí m'hagi trucat al cap de tants anys, era un dels meus somnis personals."

 

I amb vilatans secundaris de trajectòria dilatada com Juan Diego, Terele Pávez, Luisa Gavasa i Fernando Esteso.

 

♦ La carta que envia Mercè Rodoreda a Joan Sales quan llegeix "Incerta glòria"

Tots passegen per aquesta "Incerta glòria" que ajudarà, de retruc, a popularitzar el llibre. Per Maria Bohigas, editora i neta de Joan Sales, un doble regal.

"Per mi, que l'Agustí Villaronga sigui l'autor d'una pel·lícula que és 'Incerta glòria' és una de les coses més boniques que em podien passar."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut