"INCERTA GLÒRIA", d'Agustí Villaronga
"INCERTA GLÒRIA", d'Agustí Villaronga

L'adaptació cinematogràfica d''Incerta glòria' dirigida per Agustí Villaronga arriba a la gran pantalla

L'esperada adaptació al cinema del llibre de Joan Sales 'Incerta glòria', dirigida per Agustí Villaronga, arriba aquest divendres als cinemes.

Actualitzat

Villaronga va assenyalar que el film, que se situa al front d'Aragó l'any 1937, és una adaptació lliure del llibre de Sales perquè és "una obra molt extensa" i és "una pel·lícula que té el transfons de la Guerra Civil, però no és una pel·lícula bèl·lica, sinó que parla sobre com la guerra incideix en el destí de les persones.

El film, amb guió del mateix Villaronga i de Coral Cruz,  té com a actors protagonistes Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí. Se situa al Front d'Aragó l'any 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s'enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix enganyar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s'estableix entre ells dos un "estat de guerra".

Villaronga va deixar ben clar que:

el film "té el transfons de la Guerra Civil, però no és una pel·lícula bèl·lica, sinó que parla sobre com la guerra incideix en el destí de les persones". De fet, la guerra és un mer context o "un protagonista absent". "Aquesta és una guerra, però estem en un front mor, no hi ha trets, però sí que es parla de la guerra i la possibilitat de morir i de com es sobreviu".

El director ha tornat a comptar amb la producció d'Isona Passola, el mateix equip de l'exitosa 'Pa negre'. Tot i això, el seu director va recalcar que 'Incerta glòria' no té res a veure amb 'Pa negre'.

"De 'Pa negre' agafo les coses bones com que ens ha permès fer aquesta pel·lícula"

Agustí Villaronga

 

El rodatge va començar el 2 de maig a la Cartuja de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena. El rodatge també ha passat per Lanaja, Pallaruelos de Monegros, Angüés, Barluenga, Quicena, Alquézar, Casbas, Caminreal, ruta del Jubierre, Alcubierre, Leciñena, Belchite, la Garriga, Jafre de Ter, Rubí i Barcelona.

"Incerta glòria" és una producció de Massa d'Or, amb coproducció de Televisió de Catalunya i la participació de TVE i Movistar+. A més, el film té el suport de la Generalitat, el Ministeri de Cultura, el govern d'Aragó, la Diputació de Saragossa, la Diputació d'Osca, la Diputació de Terol i Tu Huesca, a més de la col·laboració de la productora aragonesa de Gaizka.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut