Una pel·lícula de petit pressupost que té la seva força en el talent

"Ardara" arriba als cinemes

El pròxim divendres 22 de novembre s'estrenarà en sales comercials el llargmetratge "Ardara", que compta amb la participació de TV3. La pel·lícula, dirigida per Raimon Fransoy i Xavier Puig, està protagonitzada per Bruna Cusí, María García Vera, Macià Florit i Elisabet Casanovas

"Ardara", la pel·lícula dirigida per Raimon Fransoy i Xavier Puig i amb la participació de TV3, és la reconstrucció d'un viatge que emprenen la Maria, la Bruna i el Macià en l'eclosió de la seva joventut a un poble de la costa nord-est d'Irlanda. A través dels ulls de la gent que els veu passar, la pel·lícula ressegueix les seves petjades i mira d'entendre per què mai van tornar a casa.

Bruna Cusí, María García Vera i Macià Florit donen vida als protatgonistes d'"Ardara". La pel·lícula és el retrat de tots tres i el de la gent que els va conèixer. Una història que reflexiona sobre el fet mateix d'explicar històries.

Els directors comenten que :

"Més enllà del viatge d'aquests tres nois, la pel·lícula reflexiona sobre la representació, entesa com el conjunt dels signes i codis que els humans fem servir per entendre i explicar el món.

Completen el repartiment els habitants reals del poble d'Ardara, que són els testimonis que surten al film.

"Ardara" és una pel·lícula de petit pressupost que té la seva força en el talent de les persones que hi participen. Explica una història per a tots els públics i ens permet viatjar per alguns dels paisatges més verges que queden a Europa. La cinta ha estat rodada a Irlanda i amb l'anglès com una de les llengües principals, juntament amb el català i el castellà. El film ha estat seleccionada als XII Premis Gaudí.

És una producció d'Elisabeth Prodcuccions en coproducció amb La Perifèrica Produccions, la participació de TV3 i d'IB3 i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

Sinopsi
En Macià decideix visitar Irlanda seguint una ruta que els seus pares van fer 20 anys enrere. La Bruna i la María busquen un lloc per fugir i desconnectar. Els seus viatges es creuen a Ardara, al comtat de Donegal, on comparteixen els últims dies d'estiu. Un estiu que acaba bruscament allà on acaba Europa.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA
Direcció i guió:
Raimon Fransoy i Xavier Puig
Producció: Elisabeth Produccions en coproducció amb La Perifèrica Produccions, la participació de TV3 i d'IB3 i el suport de l'ICEC.
Intèrprets: Bruna Cusí, María García Vera, Macià Florit, Elisabet Casanovas, Lau Florit Campins, Don Byrne, Nan Sweeney i Carmel McGill.
Direcció de fotografia: Xavier Puig
Música: Ricky Falkner

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut