Diversos cinemes

"The Beatles: Eight Days a Week", prorrogat

Ron Howard, director d'"Una ment meravellosa", "El codi Da Vinci" i "Apol·lo 13" i guanyador de dos Oscars, s'endinsa en els excepcionals anys de gira de The Beatles des de la perspectiva del grup i també dels fans. La pel·lícula s'ha rodat amb l'estreta col·laboració de Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison i compta amb material audiovisual exclusiu.

Row Howard dirigeix aquest laboriós projecte, produït per Imagine Entertainment i Apple Corps, la companyia que ha gestionat tots els drets de The Beatles des del 1968.  "The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years" es va estrenar divendres 15 de setembre a Londres amb connexió en directe amb molts cinemes del món.

 

The Beatles van fascinar des del seu llegendari debut nord-americà a "El show de Ed Sullivan", el 1964. Van transformar la música i la cultura popular per sempre amb els seus discos i aparicions televisives. Row Howard explora la història de The Beatles a través dels seus concerts en grup, des dels seus inicis en què actuaven en petits clubs de Liverpool i Hamburg, fins a les seves gires mundials sense precedents en estadis a Nova York, Melbourne o Tòquio.

 

Aquest és el primer llargmetratge documental autoritzat per The Beatles des de la seva ruptura el 1970. El film ofereix material d'arxiu excepcional i mai vist d'actuacions i entrevistes, a més de les noves entrevistes als dos membres del grup Paul McCartney i Ringo Starr. La cinta retrata l'espectacular salt a la fama de The Beatles i el cost que va suposar per als seus integrants, pel qual van detenir completament les gires l'agost del 1966. A partir d'aquell moment van dedicar la seva energia a gravar temes en estudi que van revolucionar el panorama musical.

 

 

 

 

La projecció del documental s'acompanya amb 30 minuts de l'actuació de The Beatles al Shea Stadium, de Nova York, el 15 d'agost del 1965. Era la primera vegada que s'oferia un concert de rock en un estadi. L'esdeveniment es va rodar amb 14 càmeres de 35 mm, i ho van fer Ed Sullivan Productions i Brian Epstein. S'han restaurat i remasteritzat 30 minuts del concert que es projecten per primera vegada en pantalla gran.

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut