Toni Cruanyes, al "TN Vespre"
Toni Cruanyes, al "TN Vespre"
Al segon quadrimestre del 2018

Els telenotícies de TV3, els més plurals segons el CAC

De maig a juliol els informatius de TV3 van donar veu a un total de 30 agrupacions polítiques

Els telenotícies de TV3 van ser els que van recollir més diversitat de veus polítiques durant el segon quadrimestre del 2018, segons un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que ha analitzat l'observança del pluralisme polític en cinc mitjans catalans.

TV3 va donar veu durant aquests quatre mesos a 30 agrupacions polítiques; RAC1, a 29; Catalunya Ràdio, a 28, TVE Catalunya, a 24 i 8TV, a 22.

El PP, el partit amb més temps de paraula

De totes les forces polítiques, el PP, immers en un procés de relleu de la direcció del partit en l'àmbit estatal, és qui va sumar més temps de paraula en els informatius de tots els mitjans analitzats. En el cas de TV3, la segona posició en temps de paraula va ser per a Ciutadans, tant en l'àmbit català com estatal, i la tercera, per a PSC i PSOE.

Debats i entrevistes

Pel que fa als debats i entrevistes, el CAC indica que Catalunya Ràdio és qui més diversitat de veus hi va incloure, seguida de TV3.

Presència de les dones polítiques a l'alça

La presència de les dones polítiques va ser inferior a la dels homes en tots els canals i emissores analitzats. Tot i que continuen estan infrarepresentades, la situació ha millorat respecte als percentatges del quadrimestre anterior.

Anar al contingut