Vieira amb crema de cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Vilalta
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella

INGREDIENTS

  • 4 vieires
  • cansalada
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de sèsam
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • 2 pastanagues, 1 porro, julivert
  • 400 g de cigrons
  • aigua mineral

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els cigrons, les pastanagues, el porro i el julivert, cobriu-ho amb l'aigua i deixeu-ho en remull durant 12 hores.

Per fer l'oli de sèsam, poseu en un cassó l'oli d'oliva i el sèsam i deixeu-ho confitar a foc molt baix.

Per fer la crema de cigrons, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els cigrons amb la seva aigua i deixeu-ho coure. Quan els cigrons estiguin bullits, poseu-los a la Thermomix, amb l'aigua, fins que quedi una crema ben fina.

A continuació, emboliqueu el voltant de la vieira amb la cansalada i salteu-la en una paella amb una gota d'oli durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu la crema, poseu-hi la vieira al mig i amaniu-ho amb l'oli de sèsam.
Anar al contingut