Vieira amb crema de cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Vilalta
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella
INGREDIENTS
- 4 vieires
- cansalada
- 1 ceba
- 1 cullerada de sèsam
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 2 pastanagues, 1 porro, julivert
- 400 g de cigrons
- aigua mineral
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol els cigrons, les pastanagues, el porro i el julivert, cobriu-ho amb l'aigua i deixeu-ho en remull durant 12 hores.
Per fer l'oli de sèsam, poseu en un cassó l'oli d'oliva i el sèsam i deixeu-ho confitar a foc molt baix.
Per fer la crema de cigrons, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els cigrons amb la seva aigua i deixeu-ho coure. Quan els cigrons estiguin bullits, poseu-los a la Thermomix, amb l'aigua, fins que quedi una crema ben fina.
A continuació, emboliqueu el voltant de la vieira amb la cansalada i salteu-la en una paella amb una gota d'oli durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema, poseu-hi la vieira al mig i amaniu-ho amb l'oli de sèsam.
Per fer l'oli de sèsam, poseu en un cassó l'oli d'oliva i el sèsam i deixeu-ho confitar a foc molt baix.
Per fer la crema de cigrons, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els cigrons amb la seva aigua i deixeu-ho coure. Quan els cigrons estiguin bullits, poseu-los a la Thermomix, amb l'aigua, fins que quedi una crema ben fina.
A continuació, emboliqueu el voltant de la vieira amb la cansalada i salteu-la en una paella amb una gota d'oli durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema, poseu-hi la vieira al mig i amaniu-ho amb l'oli de sèsam.