Raviolis de llagostins amb mantega de marisc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Tomàs Mateu
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ébano Gastro-Bar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de llagostins pelats
  • 2 cebes de Figueres
  • 4 pastanagues grosses
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 culleradeta de farina
  • pasta wantun
  • ou
  • sal
  • pebre
  • 20 g formatge tipus parmesà
  • cibulet
  • Per a la mantega de marisc:
  • 1 l de fumet de peix de roca i marisc
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, coeu la ceba picada en una paella amb un bon dau de mantega i un polsim de sal, a foc baix i tapat. Quan la ceba quedi transparent i cuita, afegiu-hi la pastanaga tallada ben petita i deixeu-ho coure uns minuts. Seguidament, poseu-hi el carbassó tallat ben petit, deixeu-ho coure 10 minuts més i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Després, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé, deixeu-la coure uns instants, poseu-hi les cues de llagostins tallades a trossets i una mica de fumet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una mica perquè es lligui el farcit. A continuació, passeu-ho a un altre recipient i reserveu-ho a la nevera fins que el farcit estigui fred.

Per fer els raviolis, estireu al marbre de casa 20 làmines de wantun, poseu-hi una mica de farcit al mig, pinteu les cantonades de les làmines amb ou batut, i tanqueu-les ajuntant les puntes oposades de manera que quedi en forma de triangle i ben tancat.

Per a la mantega de marisc, reduïu el fumet en un cassó durant uns 15 minuts fins a aconseguir un brou lleugerament potent de gust. Després, afegiu-hi la mantega i emulsioneu-ho amb el túrmix.

Tot seguit, escalfeu una olleta o un cassó al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi els raviolis durant un minut i mig i, finalment, escorreu-los.

I ja per acabar, emplateu els raviolis, poseu-hi la mantega de marisc per sobre, afegiu-hi una mica de parmesà ratllat al damunt i guarniu-ho amb unes fulles de cibulet.