Góndola de pinya amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 2 pinyes
- 60 g de blat de moro cuit dolç
- 2 taronges
- 200 g de marisc (gambes, llagostins, musclos...)
- 200 g de maionesa
- 1 tasseta de tomàquet avinagrat (quètxup)
- 1 copeta de Pernod
- 2 gotes de tabasco
- 12 llagostins
- 4 gambes
- enciam vermell, escarola, fruita vermella, succedani de caviar
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi el vinagre, la sal, les gambes pelades els musclos i els llagostins pelats i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Després, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, talleu la pinya per la meitat, buideu-la, talleu la polpa a daus i reserveu-la.
A continuació, poseu en un bol la maionesa, el quètxup, el tabasco, el Pernod i remeneu-ho bé amb les varilles.
Seguidament afegiu-hi la pinya tallada a daus, les gambes, els musclos, el blat de moro i la polpa de la taronja tallada a daus i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, feu una base d'enciams al centre del plat, poseu-hi la pinya a sobre, farciu-la amb la barreja de salsa i marisc i cobriu-la amb els llagostins.
Després, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, talleu la pinya per la meitat, buideu-la, talleu la polpa a daus i reserveu-la.
A continuació, poseu en un bol la maionesa, el quètxup, el tabasco, el Pernod i remeneu-ho bé amb les varilles.
Seguidament afegiu-hi la pinya tallada a daus, les gambes, els musclos, el blat de moro i la polpa de la taronja tallada a daus i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, feu una base d'enciams al centre del plat, poseu-hi la pinya a sobre, farciu-la amb la barreja de salsa i marisc i cobriu-la amb els llagostins.