Farcellet de col, botifarra “terregada” i llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Calsina
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Garbí, Castellar del Vallès
  • Informació nutricional
    +Obre

    La col és una de les verdures més riques en vitamina C, una cocció curta i suau com la de la recepta, minimitza les seves pèrdues

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 col
  • 16 llagostins
  • 500 g de botifarra “terregada” o negra
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets ratllats sense llavors
  • oli d'oliva
  • sal
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, separeu les fulles de la tija de la col, escaldeu les fulles en un cassó amb aigua bullint, refredeu-les en aigua i gel en un bol, eixugueu-les sobre un drap, talleu-les a quadres i reserveu alguns retalls de la col per al farciment.

A continuació, separeu en cru els caps dels llagostins i poseu-los en oli en un cassó al foc, a confitar, durant uns 10 minuts, a foc baix. Després, coleu, amb un colador xinès, l'oli dels caps dels llagostins i aixafeu-los per extreure'n l'essència.

Per fer el farcit, talleu el carbassó a dauets, fregiu-lo amb poc oli en una paella i reserveu-ne uns quants dauets per més tard.

Mentrestant, peleu les cues dels llagostins, traieu-ne el budell, talleu-les a dauets i deixeu dues cues només obertes longitudinalment i sense el budell.

Tot seguit, afegiu els llagostins a dauets a la paella del farcit, traieu la pell a la botifarra “terregada”, poseu la carn també dins la paella, xafeu-ho amb una forquilla, perquè quan fregiu tingui la textura adequada per al farciment i afegiu-hi també els retalls de les puntes de la col.

Després, repartiu el farciment a les fulles de col, i feu-ne un paquetet, com si fos un farcell.

Finalment, saltegeu amb l'oli dels caps uns dauets de carbassó que prèviament heu reservat i els llagostins que teniu oberts pel mig amb una mica del tomàquet ratllat i rectifiqueu-ho de sal.

I ja per acabar, serviu els farcells al plat, afegiu-hi la salsa d'oli de caps, els llagostins marcats per sobre i unes tires de cibulet.