Canelons d'escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Kresala, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 escamarlans de 100 g unitat
  • 12 plaques de canelons
  • 300 g de ceba picada
  • 100 g de porro picat
  • 4 tomàquets picats
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 1/2 kg d'espinacs
  • 30 g de dàtils
  • 300 g de tomàquets
  • alfàbrega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal, pebre i sucre morè
  • 1 tasseta de nata
  • nou moscada
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli i un gra d'all salteu els espinacs durant uns segons.

Seguidament, afegiu-hi els dàtils picats, tapeu la paella, aparteu-ho del foc i reserveu-ho.

Per fer el brou, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els caps dels escamarlans, el porro, la ceba, el tomàquet, el julivert i l'alfàbrega.

Quan estiguin daurats, cobriu-ho tot amb aigua, deixeu-ho coure durant una hora, coleu-lo i reserveu-lo.

Per fer la "velouté" poseu en un cassó la mantega i la farina i remeneu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat.

Seguidament, afegiu-hi el brou i la nata i deixeu-ho coure una estona.

Després, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de nou moscada, deixeu-ho coure un parell de minuts més i reserveu-la.

A continuació, en un cassó amb aigua bulliu les plaques dels canelons durant uns 10 minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els escamarlans, ja salats.

Tot seguit, poseu els fulls de pasta en una safata, cobriu-los amb els espinacs, poseu-hi un escamarlà a sobre, salseu-ho amb la "velouté", enrotlleu-los i deixeu-los coure al forn durant un parell de minuts a 180 graus.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el tomàquet triturat durant uns minuts i, quan estigui dauradet, rectifiqueu-lo de sal, pebre i sucre morè.

I ja per acabar, emplateu els canelons, salseu-los amb la "velouté" i poseu-hi el tomàquet sofregit al costat.
Anar al contingut