DOBLE JOC

El 33 estrena dimarts "Doble joc", la sèrie documental dels espies catalans

El 33 emet dimarts el primer capítol de "Doble joc", una sèrie documental que s'endinsa en el món de l'espionatge a Catalunya i que posa al descobert la part més humana d'aquests talps desconeguts i misteriosos.

La societat contemporània viu i batega permanentment sota l'ombra de l'espionatge. I Catalunya, com totes les altres, és també terra d'espies. El programa "Tarasca", del 33, presenta la sèrie documental "Doble joc", que s'endinsa, amb una visió real i inèdita, en el món de l'espionatge compaginant trames actuals amb actuacions del passat. Es pretén que l'espectador pugui espiar l'espia i fer-lo partícip d'unes situacions tan insòlites com pròximes.

Cada documental planteja un doble joc en tots els sentits. Doble joc perquè els espies històrics que apareixen a la sèrie tindran l'habilitat d'infiltrar-se en el bàndol contrari per cercar informació. I doble joc perquè, tot i que les tècniques han canviat, descobrirem que els preceptes de l'espia s'han mantingut inalterables. Parlarem amb els protagonistes dels fets i amb altres persones del seu entorn més proper per esbrinar, fins al més petit detall, la vida quotidiana dels espies.

No és una sèrie històrica. Són fets d'acció protagonitzats per personatges singulars. Són espies catalans. Són espies que van fer el "Doble joc". I les seves accions s'expliquen des d'una doble perspectiva de passat i de present. Les motivacions, els recels, l'estratègia i la psicologia dels espies queda al descobert. "Tota la sèrie està plantejada de la mateixa manera: volem mostrar la part més humana dels espies, les seves contradiccions, les febleses i les pròpies anàlisis dels protagonistes", assegura Felip Solé, director del programa.

"Doble joc" no defuig la polèmica ni la provocació i evidencia la transformació interior que s'està duent a terme al canal 33 de Televisió de Catalunya, en un moment en què "el 33 vol deixar de ser el clàssic segon canal i passar a especialitzar-se com a canal temàtic, amb més vocació cultural i amb una clara preferència per la línia documental", garanteix Joan Carreras, director del K3-33 i dels canals digitals de Televisió de Catalunya.

Dimarts a la nit, veurem el primer capítol d'aquesta sèrie documental, anomenat "El talp de Terra Lliure", en què retrocedim a la preparació dels Jocs Olímpics de Barcelona, quan el govern central decideix posar tots els mitjans perquè l'organització armada independentista no pugui fer res que alteri el bon funcionament dels Jocs. El jutge Garzón autoritza la infiltració d'un talp dins de Terra Lliure. Al cap d'uns quants dies, un membre del grup armat de la Catalunya central entrevista un nou aspirant a formar part de l'organització. Li sembla que és un personatge una mica estrany, però el candidat arriba a entrar a Terra Lliure. El talp del govern espanyol comença la seva tasca.

El talp: Josep M. Aloi. Espia entrenat per Lobo i infiltrat a Terra Lliure a principis dels anys noranta. Actualment no se sap on viu.

Intervenen: Fernando San Agustín, exoficial del Cesid; Jordi Corachán, periodista d'investigació; David M., exmembre de Terra Lliure; Mateu Seguí, advocat, i Sebastià Salellas, advocat.
Anar al contingut