DE LLIBRES

"De llibres" analitza dimarts l'última novel·la d'Ian McEwan

Dimarts, "De llibres" parlarà en profunditat de l'última novel·la de l'escriptor anglès, situada a Londres el dia de les grans manifestacions contra la guerra de l'Iraq.

"Dissabte", l'últim treball d'Ian McEwan, és una novel·la absolutament contemporània, d'una actualitat molt pròxima. Tot passa a Londres el dissabte 15 de febrer de 2003, el dia de les grans manifestacions contra la guerra de l'Iraq. És la plàcida vida d'un neurocirurgià de prestigi, Henry Perowne, feliçment casat i amb un fill que és un músic prometedor i una filla que és estudiant, poeta i que aquell dia torna de París.

Abans que es faci de dia, Perowne es desperta intranquil i veu passar un avió en flames. Això li recorda els atemptats de l'11-S de Nova York. La sensació d'angoixa s'apodera lentament d'ell. Un incident de trànsit posterior, mentre va a jugar a esquaix, serà cabdal perquè el dia prengui, finalment, un gir insospitat.

Aquesta trama, les manifestacions contra la guerra, l'arribada de la filla, l'amor de l'esposa, permeten l'autor de reflexionar sobre diversos temes, però per damunt d'ells plana la condició humana i l'ambigua legitimitat de l'atac militar nord-americà i de les forces aliades a l'Iraq.

"Dissabte" és la dotzena novel·la d'Ian McEwan, un autor que ha rebut un gran reconeixement de la crítica especialitzada, i se'l considera un dels autors més singulars del "dream team" dels escriptors anglesos actuals, juntament amb Martin Amis, Julian Barnes o Kazuo Ishiguro.

En aquesta edició de "De llibres", a més de Vicenç Villatoro i Natza Farré intervenen Juan Antonio Masoliver-Ródenas, escriptor, crític literari i molts anys professor de literatura espanyola i hispanoamericana a la Universitat de Westminster, a Londres; i Pauline Ernest, anglesa i professora d'anglès a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a més de traductora de poetes anglesos al català.
Anar al contingut