"Una mà de contes" tornarà a crear un o més capítols a partir dels projectes guanyadors dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

Per tercer any consecutiu, l'espai del canal Super3 "Una mà de contes" convertirà el projecte guanyador dels Jocs Florals Escolars en un capítol del programa, com ja ha fet amb els contes "En Bao i els seus amics" i "Mesela i Naïm". Enguany, els Jocs Florals Escolars de Catalunya arriben a la seva cinquena edició i ja s'ha obert la convocatòria per participar-hi. La convocatòria s'adreça a tots els alumnes de Primària de Catalunya i els contes presentats han de ser de creació pròpia i presentats per un grup classe, dins de la categoria de conte audiovisual il·lustrat.

Aquest 2018, el treball guanyador dels V Jocs Florals Escolars de Catalunya, en la categoria de conte audiovisual il·lustrat, també s'adaptarà pel programa "Una mà de contes" i es produirà conjuntament amb el centre guanyador durant el primer trimestre del curs 2018-2019. El canal Super3 podrà adaptar algun altre conte finalista, segons l'ordre que hagi decidit el jurat del concurs. Per a la producció del projecte guanyador, el canal Super3 adaptarà i interpretarà el conte perquè s'adeqüi al mitjà televisiu.

A més de produir el conte, l'equip d'"Una mà de contes", dirigit per Manuel Barrios, treballarà conjuntament amb l'escola per convertir la producció audiovisual del conte en una experiència pedagògica. El procés creatiu (elaboració del guió adaptat i del pla de treball, escaleta, story board, muntatge musical i de so, producció i postproducció del conte...) serà una tasca conjunta entre alumnes i mestres del centre escolar i l'equip del programa del canal Super3. Un cop acabat, aquest procés es podrà seguir amb detall al web del programa "Una mà de contes".

L'any passat, "Una mà de contes" ja va produir com a capítol del programa el conte "Mesela i Naïm", el projecte guanyador dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya. El conte, que el canal Super3 ha estrenat aquest passat mes de febrer, és una creació original dels alumnes de l'Institut Escola Daniel Magrané de Jesús (Baix Ebre), amb guió adaptat per l'escriptor Àlex Tovar. En l'adaptació televisiva de "Mesela i Naïm", una història que tracta el tema dels refugiats, es va tenir una especial sensibilitat per mantenir el vocabulari i l'entonació propis de la variant dialectal tortosina.

Anteriorment, l'any 2016, "Una mà de contes" va adaptar la història "En Bao i els seus amics", una creació original dels alumnes de l'Escola Pere Vila de Barcelona, que va guanyar els Jocs Florals Escolars de Barcelona en la categoria de conte audiovisual il·lustrat. El conte "En Bao i els seus amics", amb un guió adaptat per Anna Manso, és una història dedicada al dret a la salut que té com a protagonista un panda molt despistat que necessita anar a l'oculista.

 

La categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars

L'objectiu de la categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya és promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des dels àmbits lingüístic, digital i artístic. En aquesta categoria s'han d'abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

La modalitat de conte audiovisual il·lustrat s'adreça als alumnes de Primària i als alumnes de Primària d'educació especial de tot Catalunya. S'han de presentar per un col·lectiu, per fomentar el treball com a grups classe. El tema és lliure i els contes han de ser de creació original. Poden ser en llengua catalana o en aranès i s'han de lliurar en format de vídeo o en format de presentació. Les imatges que l'il·lustrin han de ser fetes pels alumnes en qualsevol tècnica plàstica i la banda sonora ha d'incorporar la narració feta pels alumnes i la música o els efectes sonors creats i enregistrats preferentment pel grup participant. Tots els treballs presentats han de mostrar la creació del conte tal com es fa en el programa "Una mà de contes", del canal Super3.

Per poder participar en el certamen, els centres s'han d'adreçar al Servei Educatiu de la Zona (CRP) i lliurar els treballs en el termini establert, en suport digital i per correu electrònic. El veredicte dels jurats i el lliurament de premis es durà a terme durant el mes de juny, abans de la finalització del curs escolar.

super3.cat/unamadecontes

Anar al contingut