"Una mà de contes" convertirà en capítols del programa tres propostes guanyadores dels Jocs Florals Escolars de Catalunya d'escoles de Terrassa, l'Alt Lluçanès i Barcelona

El conte "La girafa Fari perd les taques", de l'escola Isaac Peral de Terrassa, va ser el guanyador, en la categoria de conte audiovisual il·lustrat, de la cinquena edició dels Jocs Florals Escolars, que es van lliurar dissabte a Barcelona. Aquesta història es convertirà en un nou capítol del programa "Una mà de contes". A més, dues propostes més seleccionades pel jurat, de l'escola Gafarró de la ZER Alt Lluçanès i de l'Institut-Escola Trinitat Nova de Barcelona, també seran adaptades pel programa del canal Super3.

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va acollir dissabte l'acte de lliurament de la cinquena edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, que va comptar amb l'assistència del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i d'una representació del canal Super3, entre els quals hi havia el director del canal Super3, Dani López, i el director del programa "Una mà de contes", Manuel Barrios.

El conte guanyador en la categoria audiovisual il·lustrat va ser "La girafa Fari perd les taques", dels alumnes de segon curs d'educació primària de l'escola Isaac Peral de Terrassa. En el seu veredicte, el jurat va destacar l'interès de la narració dels alumnes i la força dels fons construïts per al desplegament de la seqüència dels fets. També en va destacar el tractament gràfic de les taques i la banda sonora, per l'adequació de la música i els efectes que es van fer servir en la creació.

Per tercer any consecutiu, l'espai del canal Super3 "Una mà de contes" convertirà aquest projecte guanyador dels Jocs Florals Escolars en un capítol del programa, com ja ha fet amb els contes "En Bao i els seus amics" i "Mesela i Naïm". Així, el conte "La girafa Fari perd les taques" serà produït pel programa "Una mà de contes" conjuntament amb el centre guanyador durant el primer trimestre del curs 2018-2019. L'escriptora i guionista Anna Manso en farà l'adaptació del guió original.

Com a novetat d'aquesta edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, el canal Super3 adaptarà dos contes de més seleccionats pel jurat. D'una banda, "Planeta verd", la proposta dels alumnes de cicle mitjà de l'escola Gafarró de la ZER Alt Lluçanès serà adaptada per l'escriptor Joaquim Carbó i per la il·lustradora Meritxell Duran per convertir-la en un nou capítol del programa "Una mà de contes". I de l'altra, "La Luri vol conèixer el Sol", dels alumnes de segon, tercer i quart d'educació primària de l'Institut-Escola Trinitat Nova de Barcelona, es transformarà també en un capítol d'"Una mà de contes", gràcies a l'adaptació del guió original que farà la periodista i escriptora Elisenda Roca i a les il·lustracions de Chiara Lazzari.

L'any passat, "Una mà de contes" ja va produir, com a capítol del programa, el conte "Mesela i Naïm", el projecte guanyador dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya. El conte, que el canal Super3 va estrenar al febrer, és una creació original dels alumnes de l'Institut Escola Daniel Magrané de Jesús (Baix Ebre), amb guió adaptat per l'escriptor Àlex Tovar. En l'adaptació televisiva de "Mesela i Naïm", una història que tracta el tema dels refugiats, es va tenir una especial sensibilitat per mantenir el vocabulari i l'entonació propis de la variant dialectal tortosina.

Anteriorment, l'any 2016, "Una mà de contes" va adaptar la història "En Bao i els seus amics", una creació original dels alumnes de l'Escola Pere Vila de Barcelona, que va guanyar els Jocs Florals Escolars de Barcelona en la categoria de conte audiovisual il·lustrat. El conte "En Bao i els seus amics", amb un guió adaptat per Anna Manso, és una història dedicada al dret a la salut, que té com a protagonista un panda molt despistat que necessita anar a l'oculista.

L'objectiu de la categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars de Catalunya és promoure la creació literària i potenciar el treball interdisciplinari des dels àmbits lingüístic, digital i artístic. En aquesta categoria s'han d'abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

super3.cat/unamadecontes

Anar al contingut