TV3 i Catalunya Ràdio amb el Festival de Sitges

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 3 al 13 d'octubre amb l'arribada de 52a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una edició que respira pols del desert i ferro oxidat, ja que celebrarà el 40è aniversari de "Mad Max. Salvajes de autopista", de George Miller. Amb complicitat amb el leitmotiv del festival, TV3 emetrà, el 4 d'octubre, "It" dins de l'espai de "La gran pel·lícula", terror amb el segell de Stephen King, seguida del film "Mad Max: Fúria a la carretera", produïda i coescrita per George Miller i protagonitzada per Tom Hardy al costat de Charlize Theron.

TV3 i Catalunya Ràdio, mitjans oficials del festival, seguiran el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius i en els seus programes. S'estrenarà "Cordes", un film amb la participació de TV3, a la secció Oficial Fantàstic, la més important del certamen.

Com sempre el festival sumarà una llista destacada de convidats entre les quals destaca dos actors de sèries de culte: Aaron Paul "Breaking Bad" (que TV3 va emetre) i Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister a "Joc de trons"). Maribel Verdú i Javier Botet rebran el premi Màquina del Temps per la seva brillant trajectòria, mentre que l'actriu Asia Argento rebrà el Premi Méliès, que atorga la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic.

"Cordes", un thriller claustrofòbic i de supervivència, rodat a principis d'any a València, dirigit per José Luis Montesinos i protagonitzat per Paula del Río i Miguel Ángel Jenner, amb la participació de TV3, és una de les produccions que es podran veure en la secció oficial a competició en aquesta edició del festival.

El director tarragoní José Luis Montesinos afronta "Cordes", el seu primer llargmetratge, després d'haver guanyat el Premi Gaudí i el Goya pel curtmetratge "El corredor".

Sinopsi

Un accident desgraciat deixa incomunicada l'Elena, una jove tetraplègica, en una masia. Allà només hi ha l'Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic, ha contret una malaltia estranya i es converteix en el seu pitjor enemic.

Fitxa tècnica:

Direcció: José Luis Montesinos
Guió: José Luis Montesinos, Iakes Blesa
Producció: Arturo Méndiz, Carles Pastor
Direcció de fotografia: Marc Zumbach
Direcció d'art: Dolo Companys
Direcció de producció: María José Rocher
Muntatge: Luis de la Madrid
Música original: Arnau Bataller
So directe: Xavi Saucedo
Disseny de so: Jose Serrador
VFX 3D: Luis Tinoco

És una producció de Bastian Films, Gaia Audiovisuals i Subete al tren AIE, en coproducció amb Numintec, que compta amb la col·laboració de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i la participació de TV3 i À Punt.

TV3

TV3 seguirà el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius i en els seus programes. El redactor Ismael Martín i el càmera Jordi Simon cobriran tota l'actualitat del festival, des de la inauguració el dia 3 fins al palmarès el dia 12, amb connexions en directe i cròniques i cobertura digital.

El terror de Stephen King arriba amb "It" a "La gran pel·lícula" del 4 d'octubre

IT (It)

Direcció: Andy Muschietti
Guió: Chase Palmer, Cary Joji Fukunaga, Gary Dauberman (Novel·la: Stephen King)
Producció: New Line Cinema / KatzSmith Productions / Lin Pictures / Vertigo Entertainment / RatPac-Dune Entertainment
Any: 2017
Durada: 129 minuts
País: Estats Units
Fotografía: Chung Chung-hoon
Música: Benjamin Wallfisch
Intèrprets: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff,Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton,Jake Sim, Logan Thompson, Owen Teague, Jackson Robert Scott, Javier Botet,Stephen Bogaert, Stuart Hughes, Geoffrey Pounsett, Megan Charpentier,Isabelle Nelisse, Tatum Lee

El germanet d'en Bill desapareix un dia de pluja a mans d'un misteriós pallasso. És un cas més de la colla de nens dels quals no s'ha sabut mai més res a la ciutat de Derry. En Bill volta amb uns amics del seu institut i acaben coneixent en Ben quan el rescaten de les tortures d'un grupet de perdonavides. En Ben ha fet tota una recopilació d'esdeveniments catastròfics que s'han anat produint al llarg de la història de Derry i s'ajunta a la colla dels "merdetes". Tots plegats, amb una noia que coneixen per casualitat i que també pateix assetjament escolar, es dediquen a mirar de desentranyar el misteri de les estranyes desgràcies i desaparicions.

I després, "Mad Max: Fúria a la carretera"

En una terra erma on la gasolina i l'aigua són béns escassos, en Max, un home perseguit pel seu passat turbulent, es veu arrossegat a lluitar al costat de la Imperator Furiosa, una dona que travessa el desert en un tràiler de guerra acompanyada d'un grup de dones que fugen del tirà Immortan Joe. Però el Senyor de la Guerra no està disposat a renunciar a les seves valuoses possessions i mobilitza totes les seves forces per recuperar-les, costi el que costi.

Direcció: George Miller
Intèrprets: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Angus Sampson, Zoë Kravitz, Rosie Huntington-Whiteley, Nathan Jones, Riley Keough, Abbey Lee, Courtney Eaton, Josh Helman, Megan Gale, Melissa Jaffer, Stephen Dunlevy
Guió: Nick Lathouris, Brendan McCarthy, George Miller
Producció: Kennedy Miller Productions i Icon Productions, 2015 (Austràlia i Estats Units)
Durada: 115 minuts
Fotografia: John Seale
Música: Junkie XL

Catalunya Ràdio

Per "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, hi passaran alguns dels protagonistes del festival. Dijous 3 d'octubre, la secció "El galliner", amb Àlex Gorina i Alfons Gorina, entrevistarà Àngel Sala. El dilluns 7 d'octubre, conversarà amb l'actriu Maribel Verdú, des de Sitges. Maribel Verdú rebrà el premi Màquina del Temps per la seva trajectòria.

A l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, el tàndem cinèfil format per Alfons Gorina i Marc Garriga dedicaran la seva secció al Festival.

"La finestra indiscreta", amb Àlex Gorina, farà els programes dels divendres 4 i 11 d'octubre, a la 1.05 h, des de Sitges, amb un ampli seguiment de tot el que s'hi esdevingui (estrenes, entrevistes, etc.).

Els informatius "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, a les 14 h, i "Catalunya nit", amb Kílian Sebrià i Laura Rosel, a les 21 h, faran el seguiment diari del certamen.

I des d'iCat, el programa "Els experts", amb Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, el dimecres 2 d'octubre, a partir de les 7.00, entrevisten Mike Hostench, subdirector del festival.

I "Serioses", amb Cristina Bordas i Sílvia Comet, el dimecres 2 d'octubre, a partir de les 22.30, parlaran amb Àngel Sala i amb dos grans noms de la ficció televisiva: Aaron Paul (Jesse Pinkman a "Breaking Bad") i Nicolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister a "Joc de trons"), grans protagonistes del certamen.

A Catalunya Música, "El violí vermell", amb Xavier Cazaneuve, dedicarà els programes dels diumenges 6 i 13 d'octubre, a les 13.00, al Festival de Sitges.

Activitats paral·leles

El programa Blood Red Carpet, un projecte on sempre ha estat implicat el departament de Càsting de TV3, celebra el seu cinquè aniversari. El programa, promotor del jove talent actoral del Festival i pioner a tot l'Estat, selecciona dues joves actrius i dos joves actors que hagin demostrat una prometedora trajectòria al seu país d'origen per ser presentats a la indústria i als mitjans internacionals. En aquesta edició els candidats seleccionats són Claudia Trujillo, Mireia Oriol ("Les de l'hoquei"), Pol Monen i David Solans ("Merlí"). Al programa també són convidats dos directors de càsting internacionals per conèixer els joves actors. En aquesta ocasió els acompanyaran la directora de càsting Nancy Bishop i Stéphane Foenkinos. L'acte d'entrega de distincions serà dijous, 10 d'octubre, a l'Auditori, abans de la projecció de "Le Daim".

Òpera Prima de l'Escac és un programa per al desenvolupament i producció de productes audiovisuals de ficció, llargmetratges o sèries, acompanyat de tutories, tallers i seminaris especialitzats amb professionals del sector.

L'objectiu del programa Òpera Prima és acompanyar els alumnes participants en la seva primera experiència de desenvolupament, producció i presentació d'un producte audiovisual de format industrial.

El 7 d'octubre, Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, participarà com a jurat de la presentació de projectes Òpera Prima – Escac 2019.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut