Raül Romeva, el cap de llista de la candidatura unitària per la independència, no creu que l'adversari polític sigui la llista de confluència d'esquerres entre Podem i Iniciativa-Esquerra Unida

Romeva ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. En el mateix programa, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha confirmat que no figurarà a la llista que encapçalarà l'exeurodiputat

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el número 1 de la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes ha dit que no considera com a adversaris polítics la llista que han fet Podem i Iniciativa-Esquerra Unida. Per l'exeurodiputat d'ICV,  aquesta llista, Catalunya Sí que es Pot, no són els adversaris, però sí que ho són aquells que neguen el dret a decidir al poble català.  

Romeva ha destacat: "Ni les CUP ni el Catalunya Sí que es Pot, en absolut, al contrari, es poden considerar adversaris. Hem de ser conscients que, primer, la fractura important a nivell de Catalunya està, clarament, entre els qui estan a favor de decidir democràticament el futur que hem  d'emprendre i els qui no."

Raül Romeva també ha dit que el 27 de setembre, amb la majoria d'escons, n'hi hauria prou per engegar un procés de desconnexió amb Espanya.

El cap de llista de la candidatura unitària ha assegurat: "El dia 27 haurem de comptar escons i també haurem de comptar vots. Les dues coses. El resultat decidirà quina és la majoria que tenim. Sigui com sigui, legalment, si tu tens una majoria d'escons a favor d'iniciar un procés, es pot començar. Per tant, es tracta d'obrir la porta perquè la passi qui la vulgui passar."

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, confirma també a "El matí de Catalunya Ràdio" que no anirà a la llista unitària per la independència pel 27 de setembre, tot i que li faria molta il·lusió.

Homs ha explicat: "A mi em faria una il·lusió immensa, però ja li dic que no hi aniré. Però ja ho he dit fa dies públicament. Jo crec que hi ha gent molt qualificada per anar-hi. I l'hi dic així, em faria una il·lusió immensa, ja s'ho pot imaginar, però crec que no em toca." 

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Raül Romeva, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Francesc Homs, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas,  s'emet de dilluns a divendres, de les set del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut