Rajoy culpa "totes" les administracions "socialistes" de l'apagada a Barcelona

El president del PP diu que l'apagada de Barcelona es deu a la "ineficàcia clamorosa" de "totes" les administracions "socialistes". Rajoy els ha acusat, a "El matí de Catalunya Ràdio", de tractar la ciutadania "a puntades de peu" i burlase'n.

El president del PP, Mariano Rajoy, ha culpabilitzat "totes" les administracions "socialistes" de l'apagada elèctrica de Barcelona i els ha exigit responsabilitats. "Un polític ha de governar. Jo he tingut molts problemes quan he governat. He donat la cara i me l'han partida. I això d'aquesta gent –en referència als polítics socialistes- ja està bé" ha afirmat Rajoy, i ha afegit en sentit irònic: "segons sembla, José Montilla no té culpa de res. Ha sigut ministre d'Indústria, és president de la Generalitat i no ha dit ni piu. El partit socialista no té la culpa de res, el senyor Clos no té la culpa de res". "Per favor, la gent té dret a ser respectada", ha puntualitzat.
El líder del PP està convençut que és el govern qui ha de donar explicacions sobre l'apagada elèctrica que encara afecta la ciutat comtal i dir si són les companyies elèctriques les que no han funcionat bé o si bé no han complert les seves obligacions. "Un govern ha d'assumir les seves pròpies responsabilitats. Si aquí tothom que és al govern dóna la culpa a allò que va passar fa cinc, fa quinze, fa vint o fa vint-i-cinc anys no podrem progressar mai. La principal obligació d'un govern és no crear problemes i, la segona, resoldre aquests problemes. La ineficàcia és clamorosa", ha remarcat.
Preguntat sobre si no critica el president d'Endesa, Manuel Pizarro, perquè podria formar part del seu equip electoral, Mariano Rajoy ha respost amb un contundent: "en absolut!". I en aquest punt, ha deixat clar que es limita a fer el paper de cap de l'oposició i a marcar de prop el govern.
Anar al contingut