Puig diu que estudien posar càmeres als cascos dels Mossos per filmar les operacions policials

El conseller d'Interior diu al programa "El secret" de Catalunya Ràdio que divendres hi va haver 37 agents ferits a la plaça Catalunya i només s'han vist imatges de policies carregant contra els indignats.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha avançat que s'estan plantejant la possibilitat que els membres de la unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra portin càmeres als cascos. El conseller ho ha explicat en una entrevista al programa de Catalunya Ràdio El secret amb Sílvia Cóppulo, després de les imatges que s'han vist als mitjans de les càrregues policials que hi va haver divendres contra els acampats a la plaça Catalunya de Barcelona.
Felip Puig ha lamentat que en cap mitjà de comunicació s'hagin difós imatges dels 37 agents ferits durant l'operació dels Mossos contra els acampats: "No hi ha imatges del mosso a qui se li provoca una luxació de les cervicals quan li tiren un bidó de deu litres d'aigua. No hi ha imatges del mosso que té el menisc trencat per agressió. No hi ha imatges dels altres 35 mossos que acaben ferits. No n'hi ha. Jo no dic que es filtrin o que no es filtrin, només dic que no n'hi ha. Mentre estaven intentant alliberar i obrir pas perquè passessin els camions, no es veuen imatges dels que ens estaven punxant les rodes dels camions de neteja."
Per contrarestar aquesta situació, el responsable d'Interior assenyala que no descarten incorporar petites càmeres als cascos dels agents: "De la mateixa manera que en altres ocasions s'han utilitzat càmeres per filmar també des de la mateixa policia el desplegament d'aquests operatius, és una possibilitat que l'estudiarem, que ja veurem si és operativa i és positiva o no."
Puig ha reconegut, però, la duresa de les imatges de la càrrega policial de divendres: "Si jo no fos el conseller d'Interior i fos un espectador com molts dels milers dels ciutadans de Catalunya i veiés només aquelles imatges, jo també em sentiria ofès en la meva sensibilitat i em preguntaria com és possible que es donin aquelles situacions."
El conseller ha insistit que entre els acampats "hi ha de tot. Hi ha gent que està molt indignada i molt inquieta, i que són ciutadans que han perdut la feina o que tenen familiars que han perdut la feina. Hi ha joves que no troben ocupació. I també hi ha gent que s'apunta a la gresca com els que s'apunten a la festa del Barça, que són 60.000 aficionats entusiastes del Barça i de Catalunya, i també en tenim 1.500 o 2.000 que s'apunten a la gresca, alguns perquè consumeixen massa alcohol i se'ls hi en va el cap, i altres que són especialistes amb antecedents de desordre públic, professionals de la gresca. També n'hi havia aquí. Alguns els tenim identificats".
Anar al contingut