Marta Rovira, la final del concurs de cuina Pere Tapias i el Dia Internacional de les Dones, a "El suplement"

Dissabte, 7 de març, "El suplement", amb Roger Escapa, entrevistarà la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i seguirà en directe la final del concurs de cuina Pere Tapias, edició d'hivern. Diumenge, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el programa posarà de manifest les reivindicacions feministes del moviment 8M amb l'emissió del reportatge "8M cada dia".

Dissabte, a partir de les 9.00, "El suplement", amb Roger Escapa, viatja a Ginebra per entrevistar la secretària general d'ERC, Marta Rovira. A continuació la tertúlia d'actualitat amb Estefania Molina, Odei Etxearte i Eduard Voltas.

A les 10.00, arribarà "L'hora negra", amb Mayka Navarro, que repassarà les novetats del cas d'Angie Molina, la dona que va cometre l'anomenat "crim perfecte". Tot seguit, la periodista de TV3 Gemma Ruiz presentarà la seva segona novel·la, "Ca la Wenling", un llibre ambientat en una perruqueria en què es tracta el classisme i el racisme de la nostra societat cap a la comunitat xinesa.

A partir de les 11.00, un nou capítol d'"Amor de mare", aquesta setmana amb la visita de l'Eulàlia, la mare d'una persona molt coneguda que acostuma a imitar Rocío Jurado quan puja als escenaris d'un karaoke. I després, al "Prohibit parlar de futbol", amb Gemma Herrero i Toni Padilla, es parlarà de situacions incòmodes i masclistes que han de suportar diàriament les dones.

A les 12.00 se celebrarà la final del concurs de cuina Pere Tapias, edició d'hivern, al Culinary Institute of Barcelona, l'escola de cuina de Pep Nogué. El cuiner i els membres del jurat s'hauran de decidir entre la sopa de fredolics de Roger Wheelock; les galtes de porc amb vi negre de Montse Canals; les llenegues amb calamarsets i fesols de Santa Pau de Josep Maria de Lucas; o la quiche d'espigall de Rosalia Ferrer. Durant tot el matí, el programa farà seguiment del procés d'elaboració i després el jurat tastarà tots els plats per decidir el guanyador del concurs.

I a les 13.00, l'espai de cultura d'arrel "Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, parlarà de la Jornada "Gegantes i diablesses: trencant estereotips sexistes en la cultura popular", del 19 de març a Granollers. També es fa ressò de l'Any Palmira Jaquetti, una efemèride que reivindicarà aquest 2020 una de les folkloristes i compositores més prolífiques de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

I per acabar l'edició de dissabte, el programa comptarà amb l'actuació musical del pianista barceloní Lluís Coloma, que presentarà el seu nou disc, "Piano solo".

Diumenge el programa se suma al Dia Internacional de les Dones

A les 9.00, el programa analitzarà la lluita feminista des de la perspectiva cultural, política i de llenguatge amb Judit Carrera, directora general del CCCB; Sònia Ruiz, doctora en Ciències Polítiques i Gènere i assessora de gabinets polítics que ha analitzat el paper de la dona en l'administració pública; i Isabel Muntané, periodista feminista i impulsora del col·lectiu "On són les dones". Tot seguit, la tertúlia, amb Ana Pardo de Vera, Núria Orriols i Oriol March.

A les 10.00, "El suplement" emetrà "8M cada dia", un reportatge dedicat al Dia Internacional de les Dones, on Roger Escapa conversa amb les Carbonell, tres dones de diferents generacions d'una mateixa família: la Cesca, de 79 anys; la Sílvia, de 55 anys, i la Laia, de 18 anys. El reportatge també compta amb veus consagrades del feminisme, com la de Marina Subirats, sociòloga i directora de l'Institut de la Dona entre 1993 i 1996; la de Júlia Barceló, actriu i impulsora dels moviments #SerActriuÉs i #BodyNeutral; i la de Juliana Canet, youtuber, instagramer i copresentadora del programa "Adolescents iCat" de Catalunya Ràdio. Per últim, Escapa també parla del feminisme no racial amb Míriam Hatibi, activista i portaveu de la Fundació Ibn Battuta, i la seva mare.  

A les 11.00, amb la sexòloga Raquel Tulleuda, el programa farà balanç de les conseqüències que ha tingut el sexe al llarg de la història. I per acabar, abans del partit Osasuna-Espanyol, la secció "Demà ho deixo", amb David Carabén i Roger Mas, estarà dedicada a les dones.

El programa "El suplement" s'emet els dissabtes i diumenges, de 6.00 a 14.00, a Catalunya Ràdio.

catradio/elsuplement

facebook/elsuplement

twitter/elsuplement

instagram/elsuplement

spotify/elsuplement

#somdones

#DinsTeu

Anar al contingut