"La Xirgu", "Habitacions tancades" i "Res no tornarà a ser com abans", seleccionades en la secció oficial del Zoom Festival

La secció oficial de la 13a edició del Zoom, que se celebrarà del 25 al 29 de novembre, inclou tres llargmetratges amb coproducció de Televisió de Catalunya.

Del 25 al 29 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival internacional de ficció per a televisió, a Igualada. La secció oficial d'aquest any la formaran set llargmetratges d'arreu del món, tres d'ells amb coproducció de TVC:

"La Xirgu", de Sílvia Quer; "Habitaciones cerradas", de Lluís Maria Güell, i "Res no tornarà a ser com abans", de Carol López. Les altres quatre pel·lícules són: "Peter Pan Man" (Holanda, 2015), de Michiel Ten Horn; "Clara Immerwahr" (Àustria-Alemanya, 2014), de Harald Sicheritz; "Des roses en hiver" (França, 2014), de Lorenzo Gabriele, i "The Outlaw Michael Howe" (Austràlia, 2013), de Brendan Cowell.

"La Xirgu" està ambientada l'any 1927 i recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", de Federico García Lorca, en plena dictadura de Primo de Rivera. La pel·lícula barreja fets reals amb ficció, però tot té la seva correlació amb la realitat. Amb guió de Margarita Melgar, la pel·lícula està interpretada per Laia Marull (Margarida Xirgu), Pere Ponce (Borrades), Míriam Iscla (Natàlia), Pau Durà (Miguel Ortín), Fran Perea (Lorca) i Luis Zahera (Valle-Inclán), entre d'altres. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, Televisión de Galicia, Zenit TV i Tito Clint Movies, amb la participació de l'ICEC i Canal Sur, i amb la col·laboració dels Ajuntaments de Girona i Molins de Rei i del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei.

La minisèrie "Habitacions tancades" retrata la saga familiar dels Lax, una de les nissagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX. Dirigida per Lluís Maria Güell, va recollir recentment el premi a la millor pel·lícula de produccions espanyoles i llatinoamericanes del Latin Beat Film Festival, de Tòquio. Adriana Ugarte, Álex García, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella i Raúl Peña protagonitzen aquesta producció de dos episodis. És una producció de TVC, Diagonal TV i TVE, basada en la novel·la homònima de Care Santos.

"Res no tornarà a ser com abans" està dirigida per Carol López, que també és l'autora del text. El telefilm se centra en el món de la parella i està protagonitzat pels mateixos actors que ja van estrenar l'obra teatral: Andrés Herrera, Dolo Beltrán, Andrew Tarbet i Olalla Moreno És una coproducció de TVC i Focus Audiovisuals, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut