Diumenge, 8 de març

La manifestació del 8M, a TV3 i Catalunya Ràdio

La Setmana de les Dones de TV3 i Catalunya Ràdio, del 2 al 8 de març, ha posat el focus en continguts centrats en les dones, la lluita que encara queda per la igualtat i l'anàlisi de tots els aspectes en què hi ha molta feina per fer. Tot plegat, articulat al voltant de l'etiqueta #somdones i amb una forta i impactant campanya audiovisual.

Com a punt culminant, diumenge, 8 de març, TV3, el 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació faran seguiment de la manifestació del 8M, que arreu de Catalunya i del món porta les reivindicacions de les dones al carrer.

TV3, conjuntament amb el 3/24, emetran l'"Especial 8M: les dones no s'aturen", un programa que, entre les 16.50 i les 20.25, donarà cobertura a la manifestació del 8M BCN i també a les de Lleida, Tarragona i Girona, així com pararà atenció a la de Madrid i a les d'arreu del món. El presenten Cristina Riba, des dels estudis de Sant Joan Despí, i Núria Solé, desplaçada a la plaça Tetuan de Barcelona, un dels punts per on passarà la manifestació.

A més, les reporteres Mireia Prats i Carla Riverola també connectaran des de diversos punts de la marxa a Barcelona; Glòria Boquizo, a Tarragona; Mariona Comellas, a Girona; Teresa Macià, a Lleida i Eva Pelegrí, a Madrid.

Durant el programa, a més de la transmissió de les marxes, s'abordaran qüestions relacionades amb les reivindicacions de la jornada. Entre d'altres, tenint en compte que la crida d'aquest any demana lluitar per la discriminació que viuen les dones migrades, l'especial comptarà amb entrevistes a Sara Cuentas i Marta Orsini, del col·lectiu Diverses 8M; a Olga Hernández de la Paz, experta en llei d'estrangeria; a Dolo Pulido, portaveu de Vaga Feminista, i a Carmen Juares, Associación Mujeres Migrantes Diversas.

La violència masclista també serà un dels elements del programa. Se'n parlarà amb Carme Vidal, de la Fundació Tamaia, i Carla Vall, advocada. I, en l'apartat de llibertats sexuals, es conversarà amb Sílvia Aldavert, de l'Associació Drets Sexuals i Reproductius, i Montse Pineda, del Consell Nacional de les Dones. Del món de la cultura i els mitjans s'entrevistarà, durant el recorregut, Fúlvia Nicolàs, d'Onsónlesdones, i Marta Aran, de Dones i Cultura. També es comptarà amb la presència de Natàlia Riera, d'Acció Ecofeminista, o Vania Arana, de Las Kelys Barcelona.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació també emetran, de manera conjunta, a partir de les 17.00 i fins a les 19.00, un especial conduit per Gemma Bonet per seguir la manifestació feminista de Barcelona. El programa també comptarà amb connexions en directe amb la manifestació de Barcelona i amb les marxes que es facin a les altres capitals catalanes i a Madrid. A l'estudi hi haurà una taula de dones analistes que ajudaran a posar context a tot el que es reivindiqui diumenge als carrers.

També es podran escoltar diferents reportatges de la sèrie "Generacions creuades", que s'han estat emetent al "Catalunya migdia" i al "Catalunya nit", en què conversen dones d'edats diverses que pertanyen a un mateix àmbit laboral: pageses, esportistes, policies, metgesses...

#somdones

tv3.cat/somdones

catradio.cat/somdones

Anar al contingut