La Federació de Municipis de Catalunya crida les administracions a resoldre el top manta

El president de l'ens, Manuel Bustos, demana un esforç per lluitar contra aquest tipus de comerç il·legal des de l'arrel.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha reclamat des d'El matí de Catalunya Ràdio, amb Xavier Vilà, un esforç a totes les administracions –tant catalanes com espanyoles– per trobar una solució davant de la problemàtica de la venda il·legal ambulant, el top manta. En aquesta línia, ha demanat una taula de negociació entre els diferents agents implicats per lluitar contra el fenomen dels 'manters' des de l'arrel, abordant qüestions com la immigració i les màfies de comerç il·legal: "Com és possible que aquestes persones es trobin com es troben aquí? Com és possible que aquest comerç es pugui produir, construir, fabricar, distribuir i arribar fins al carrer de qualsevol racó de les nostres ciutats? Jo crec que aquí és on tenim una feina per recórrer i estic segur que després de tot el debat que s'està produint en aquests moments a Catalunya i que s'està estenent per la resta de l'Estat, estic segur que les administracions posaran aquest tema sobre la taula i començaran a moure fitxa".

Bustos ha reconegut que els ajuntaments es veuen limitats a l'hora de combatre la venda ambulant il·legal, però ha deixat clar que no volen "eludir" la seva responsabilitat sobre el bon desenvolupament del comerç als carrers. Això sí, ha remarcat que "s'ha d'entendre que si no estem coordinats, si no hi ha algú que lideri amb competències, amb recursos, amb capacitat d'evitar que això pugui arribar, de gestionar aquestes persones... Jo no estic d'acord que sota el parany de la solidaritat amb ells puguem legalitzar allò que és il·legal".

El president de l'entitat municipalista també ha defensat el pacte dels alcaldes del Vendrell i de Calafell amb els venedors ambulants. Tot i això, considera que aquesta situació no es pot legalitzar: "Crec que no podem legalitzar el que és il·legal i, per tant, entenc perfectament les paraules que acabo de sentir reclamant a les administracions, que són competents i que tenen els instruments i la responsabilitat d'evitar el comerç il·legal, la fabricació d'aquests productes que són fraudulents, i sobretot el drama humà d'aquestes persones que es veuen abocats a guanyar-se la vida d'aquesta manera, de la qual crec que ningú pot estar satisfet".

La Federació de Municipis de Catalunya no abordarà formalment la qüestió del top manta fins a la pròxima reunió, prevista pel setembre.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut