La CCMA s'adhereix al Manifest Institucional per a l'eliminació de la violència envers les dones

En el marc de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el Consell de Govern de la CCMA, a proposta de la vicepresidenta, ha volgut manifestar, una vegada més, el seu rebuig a la violència masclista, i la voluntat de treballar perquè s'eradiqui totalment, firmant l'adhesió a aquest manifest.

 

El juliol del 1981, en el context de la primera Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib, celebrada a Bogotà (Colòmbia), es va declarar el 25 de novembre Dia Internacional contra la Violència de Gènere, dia en què es commemora l'assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques, mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats. Històricament aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

En el marc d'aquesta commemoració, el Consell de Govern de la CCMA, a proposta de la vicepresidenta, ha volgut manifestar, una vegada més, el seu rebuig a la violència masclista, i la voluntat de treballar perquè s'eradiqui totalment, firmant l'adhesió a aquest manifest, el dimecres 9 de novembre.

Enguany, la commemoració d'aquest dia s'emmarca en el lema "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista" i es faran diversos actes institucionals arreu de Catalunya, en què, entre altres iniciatives, es llegirà el Manifest, que han consensuat la Generalitat de Catalunya, les Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, i que denuncia especialment les violències sexuals.

Per veure el manifest institucional feu clic en el document enllaçat al final d'aquesta notícia.

Manifest Institucional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Anar al contingut