Imatge del programa "Capacitats", que s'emet al canal Esport3
Imatge del programa "Capacitats", que s'emet al canal Esport3
Reconeixement al projecte de comunicació

El programa "Capacitats" de TV3, guardonat als IX Premis Solidaris ONCE Catalunya

Els protagonistes d'aquest espai del canal Esport3 són persones que expliquen com la pràctica de l'esport els serveix com a mètode de superació en la vida.

Aquests guardons distingeixen la sensibilitat social, la llarga trajectòria i la dedicació dels premiats a favor dels drets socials dels més desafavorits.

El programa "Capacitats", que emet el canal Esport3 de Televisió de Catalunya, ha estat distingit com a projecte de comunicació dins els IX Premis Solidaris ONCE Catalunya. Aquests guardons reconeixen les persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que fan una tasca solidària en la seva àrea d'influència i contribueixen a la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal, i l'accessibilitat universal.

A més de premiar "Capacitats", ONCE Catalunya també ha distingit l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ampans; l'esportista Marcos Bajo, artífex de la Volta Solidària a Catalunya; la tasca assistencial i empresarial de la Fundació Mas Albornà, i el programa d'accessibilitat cultural de la Diputació de Barcelona "La mirada tàctil".

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya, que s'entreguen des del 2001, es donaran durant un acte públic que es farà el dijous 29 d'octubre, a les 19.15, a l'Auditori ONCE Catalunya.

 

"Capacitats", al canal Esport3

L'objectiu d'aquest programa, dirigit per Lluís Riola i Mireia Vicente, és mostrar la diversitat de les capacitats en la pràctica esportiva, a partir dels testimonis d'un esportista o d'un grup d'esportistes que acosten la seva experiència vital als espectadors. Els protagonistes, persones anònimes i esportistes paralímpics, obren les portes de la seva vida privada per mostrar, de manera molt sincera, els beneficis que els aporta l'esport tant a nivell físic com psicològic i social.

El contingut dels reportatges parteix de la constatació que les capacitats físiques i psíquiques amb què neix una persona es poden alterar a causa d'un accident o una malaltia. Després del primer moment traumàtic, és necessari passar per una fase d'adaptació i aprenentatge per reinventar-se i descobrir les capacitats per expressar-se i adaptar-se a la nova vida. En aquest procés, l'esport es pot convertir en una d'aquestes formes d'expressió i, alhora, en un entrenament per a la vida quotidiana, tal com demostren els protagonistes de les diverses històries de "Capacitats".

 

tv3.cat

ccma.cat/tv3/capacitats

Anar al contingut