1968 en super-8
DIMARTS, A LES 22.05

El món del 1968 en 8 mil·límetres, a "Sense ficció"

Demà, a les 22.05, TV3 estrena "1968 en super-8" al "Sense ficció". El documental dirigit per Jerry Rothwell narra els fets històrics de l'any 1968, com els que van succeir a Praga, Mèxic, el Vietnam o l'assassinat de Robert F. Kennedy, sota el prisma de persones corrents que van immortalitzar fets històrics amb les populars càmeres super-8.

Tot seguit, a "1968, l'any que el món va voler canviar", del programa de la secció Internacional de TV3 "Món", dirigit i presentat per Joan Carles Peris, s'analitzaran els fets que van convertir l'any 1968 en la icona dels anhels de canvi de la joventut nascuda després de la Segona Guerra Mundial.

A finals dels anys seixanta, es van comercialitzar les càmeres de super-8 com a eina per poder filmar pel·lícules domèstiques. La gent filmava moments especials de la família, festes, vacances i també la vida quotidiana. Però l'any 1968, emblemàtic perquè es van desafiar els vells règims conservadors a Europa i Amèrica, aquelles càmeres van immortalitzar també moments que passarien a la història.

Cinquanta anys després, el documental "1968 en super-8" ens porta als esdeveniments d'aquell any amb una perspectiva personal única, la de les històries de ciutadans que es van trobar en el lloc i moment adequats per filmar esdeveniments històrics, com l'entrada dels tancs soviètics a Praga, la matança d'estudiants a Mèxic o la de My Lai a la guerra del Vietnam.

"1968 en super-8" és el primer dels tres capítols de la sèrie documental "1968mm", dirigida pel reconegut documentalista anglès Jerry Rothwel. Anteriorment, el programa "Sense ficció" va emetre el seu treball "Com canviar el món", Premi Especial del Jurat i Premi Candescent en el Festival de Cinema de Sundace 2015.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut