El conseller de Justícia, Carles Mundó, considera vergonyós que el govern espanyol prohibeixi l'entrada d'estelades a la final de la Copa del Rei

Mundó ho ha dit al programa "L'oracle" després que l'executiu central hagi prohibit portar estelades al partit de diumenge al Vicente Calderón de Madrid entre el Barça i el Sevilla.

En declaracions al programa "L'oracle", amb Xavi Freixes, Mundó ha destacat: "Em sembla un episodi vergonyós. És una vergonya que el govern espanyol coarti la llibertat d'expressió dels ciutadans que vulguin exhibir un símbol democràtic com és l'estelada, emparant-se exactament no sé amb què, però això no té cap justificació. El fet que no es puguin exhibir estelades en un camp de futbol, jo crec que és una limitació de la llibertat d'expressió que no és acceptable en un estat democràtic." 

Pel que fa a l'atac informàtic al web del sindicat dels Mossos que ha afectat dades d'uns cinc mil agents, Mundó ha deixat clar que la filtració no compromet la seguretat pública.

Segons el conseller, "val la pena subratllar que el que és important és que la revelació d'aquestes dades no compromet la seguretat pública. En tot cas, pot dificultar en algun moment la situació personal dels integrants del col·lectiu, però aquesta és una qüestió que es treballarà, i es treballa, amb la màxima diligència per minimitzar els afectes". 

El conseller de Justícia també ha criticat que sistemàticament el govern espanyol porti al Tribunal Constitucional les lleis catalanes perquè, la majoria dels textos legals,  no tenen res a veure amb el procés de desconnexió. Carles Mundó no s'ha mostrat partidari de desobeir el Constitucional, com proposa la CUP.

El titular de Justícia també ha conversat amb els periodistes Jordi Borràs, Alejandro Tercero i Marta Lasalas.

Si voleu escoltar sencera la conversa amb Carles Mundó, cal que aneu aquí.

 

Catradio.cat/oracle

Twitter.com/oraclecatradio

Facebook.com/loraclecatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut