Diumenge, Catalunya Música oferirà en directe el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 22 de maig, a les onze del matí.

El diumenge 22 de maig, a les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per transmetre en directe el concert de l'OBC i el seu trompa solista, Juan Manuel Gómez, que interpretaran obres de Richard Strauss i Dmitri Xostakóvitx. És un dels concerts de la temporada 2015-2016 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Després de debutar al capdavant de l'OBC la temporada passada amb gran èxit dirigint la Simfonia núm. 11 de Dmitri Xostakóvitx, el director rus Vassili Sinaiski tornarà a L'Auditori el penúltim cap de setmana de maig per dirigir la Setena Simfonia "Leningrad". És la més cèlebre de totes les obres de Xostakóvitx. Es va estrenar el 5 de març del 1942 a Kujbysev sota la direcció de Samuel Samosud i deu gran part de la seva fama a l'èxit que va aconseguir als Estats Units, on va ser dirigida l'any 1942 per Arturo Toscanini i difosa per l'NBC. El compositor rus la va començar el juliol del 1941 i la va acabar abans de finalitzar l'any, mentre vivia a Leningrad, que estava assetjada pels nazis, però tot i això, la vida cultural continuava en la mesura del possible i era un suport moral per a la població. Per això, Xostakóvitx va dedicar la simfonia a la ciutat i està considerada un símbol de la resistència contra el nazisme.

A més, d'aquesta obra de Xostakóvitx, l'OBC i el seu solista de trompa, Juan Manuel Gómez, interpretaran una obra coetània de la Simfonia "Leningrad", ja que també va ser escrita el 1942. Es tracta del Concert per a trompa i orquestra núm. 2 que Richard Strauss va compondre a Viena en plena Segona Guerra Mundial. Tot i això, l'obra no revela en absolut les desgràcies que envoltaven el compositor.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC sentint el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí. A més a més, la transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut