Dilluns, el "Popap" fa balanç del repte #10diessensesucre de Mariola Dinarès

Diumenge, la realitzadora del "Popap" acaba el repte d'estar 10 dies sense menjar sucre, i dilluns explicarà els resultats en el seu programa, a partir de les 13.00, i també al magazín "Estat de Gràcia", a partir de les 18.30

Al programa "Popap", de Mariola Dinarès, els agraden els reptes i van acceptar el que va posar en marxa la publicació "Ets el que menges": 10 dies sense sucre. L'objectiu era descobrir com pot reaccionar el cos i la ment durant aquest procés. El repte va començar el divendres 10 de febrer, amb els consells i instruccions del psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i la periodista Núria Coll, directora d'etselquemenges.cat, i acabarà aquest diumenge, 19 de febrer.

Dilluns, a partir de les 13.00, l'equip del  programa posarà a prova la realitzadora del "Popap": li compraran una merenga dolça i aleshores decidirà si continua menjant sense sucre de per vida o no. Per fer balanç d'aquests deu dies, el programa també parlarà amb  Núria Coll, que és qui ha promogut aquest repte amb etselquemenges.cat, oferint receptes i consells cada dia a través de nutricionistes. Més de 10.000 persones s'han sumat a aquest repte, que a les xarxes socials es pot seguir amb l'etiqueta #10diessensesucre.

El mateix dilluns la tarda, a les 18.30, Mariola Dinarès també parlarà de la seva experiència a l'espai de nutrició d'Adam Martín i David Olivares "M'importa un rave" del programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia.

El repte que va entomar parteix de la reflexió sobre la recomanació de l'OMS de no prendre més de 25 grams de sucre al dia. Tot i això, la població espanyola en pren entre 110 i 120, fet que representa que un nen de 8 anys ja hauria consumit tot el sucre que hauria de prendre al llarg de tota la vida.

Davant d'aquestes xifres, Mariola Dinarès es va plantejar una vida més dolça, però sense sucres refinats. El primer dia del repte va deixar enrere el cafè amb llet amb sucre i el croissant, i va començar el dia menjant una truita de plàtan amb canyella per esmorzar.

El segon dia, se'n va anar a dormir amb un mica de mal de cap però va tenir un bon despertar sense despertador. Es va prendre un cafè sense sucre i dues torrades amb pernil. Tenia la nevera buida o, en tot cas, plena de coses no recomanables. Va agafar la llista de la compra dels menús per a aquests deu dies i va anar al mercat a comprar vedella, que es va menjar per dinar acompanyada d'amanida. Al vespre, lluç per sopar.

El tercer dia, mentre esperava que comencés el concert "Volem acollir" al Palau Sant Jordi, fent zàping va anar a parar al programa del cuiner Jamie Oliver, que justament feia un pastís de merenga. Va mirar com pujaven les clares i com hi posava sucre a dojo, però s'havia llevat amb ganes de continuar el repte i aquell dia va menjar lluç amb porro i una crema de carbassa.

Al quart dia, li va sortir un herpes al llavi. Quan va entrevistar Núria Coll, d'etselquemenges.cat, ja l'havia alertat que els primers dies sense sucre el cos es neteja i surten granets. Amb pansa inclosa, dilluns va celebrar el Dia Mundial de la Ràdio a Pont de Molins, on l'equip del programa va ser obsequiat amb galetes i moscatell. Però no en va tastar ni una mica.

L'endemà, a mig camí del repte, la companya del programa Marisa Gil va portar  llaminadures per celebrar el seu aniversari. Hi havia dentadures de sucre i la seva preferida: la maduixa tova. Va tenir temptacions, però finalment no en va menjar cap i va anar cap a l'estudi a fer el programa, en què van parlar de les vídeoreceptes ràpides que triomfen a la xarxa. Quan van acabar, es va menjar quatre maduixes naturals.

Al sisè dia, es va adonar que menjar els productes de la terra, naturals i sense tractaments, la feia feliç. Ja no trobava a faltar coses dolces. Potser  perquè a mig matí es va beure un suc de fruites amb taronja, poma i pastanaga, tot llegint la revista "Time out", que publicava un especial d'entrepans. Res de mossegar, es va beure amb molt de gust un suc que la va omplir d'energia.

Ahir, setè dia del repte, Mariola Dinarès va creure que potser ja és una altra persona. Tot i els sabotatges i les ofertes diverses, va continuar mantenint la seva alimentació sense sucre. L'herpes, que seguia evolucionant, l'atribueix a un signe de neteja intestinal.

Avui és el vuitè dia, i ara només faltarà el cap de setmana per posar punt final al repte, que va explicant en aquesta pàgina, a Facebook, Twitter i Instagram.

 

 

#CatRàdioEsMou

catradio.cat/popap

facebook.com/popapcatradio

twitter.com/popapcatradio

Anar al contingut