Catalunya Música transmetrà el concert de Nathalie Stutzmann i l'OBC des de l'Auditori

Aquest diumenge, 15 d'abril, Catalunya Música transmetrà des de L'Auditori el concert de Nathalie Stutzmann i l'OBC, amb peces sobre la mort i la vida. La transmissió es farà a les onze del matí, amb els comentaris de Joan Vives i Màrius Bernadó.

La contralt alemanya i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida per Eiji Oue, interpretaran el “Rèquiem”, de Toru Takemitsu, els “Kindertotenlieder”, de Gustav Mahler i el poema simfònic “Vida d’heroi, op. 40”, de Richard Strauss.  El “Rèquiem per a orquestra de corda” és una de les obres de joventut de Toru Takemitsu, un dels músics més remarcables del Japó. El va compondre el 1957, quan tenia 27 anys, després de la mort del seu mestre, Fumio Hayasaka. L’obra és el resultat de la preocupació constant del compositor japonès per la proximitat de la mort, que en aquesta composició es presenta com una companya que arriba en silenci, sense avisar. Quan el compositor rus Ígor Stravinski va visitar el Japó, va quedar profundament impressionat per la solemnitat del “Rèquiem”. Toru Takemitsu va morir l’any 1996.
A continuació, la contralt francesa Nathalie Stutzmann i l’OBC interpretaran els “Kindertotenlieder”, un cicle de cinc lieder per a veu i orquestra que Gustav Mahler va compondre entre el 1901 i el 1904. L’únic tema que s’aborda és el patiment d’un pare que està obsessionat pel record dels seus infants morts. De la biografia de Mahler destaca el fet que va perdre diversos germans per malaltia. I també, que tres anys després de compondre aquest cicle de lieder, va veure morir una de les seves pròpies filles.
El concert s’acabarà amb el poema simfònic “Vida d’heroi, op. 40”, de Richard Strauss. Es tracta d’una obra molt biogràfica que data del 1899. Consta de sis parts, on es descriu l’heroi, els seus adversaris, la seva companya, el camp de batalla on lluita, l’obra de pau que fa l’heroi i finalment la seva retirada.

Anar al contingut