Yo-Yo Ma
Yo-Yo Ma

Catalunya Música transmetrà divendres el concert de Yo-Yo Ma i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera des de Munic

El divendres 29 de gener, a les 20.03 h.

El divendres 29 de gener, a les 20.03 h, Catalunya Música connectarà amb la Philharmonie de Munic per transmetre el concert del violoncel·lista Yo-Yo Ma, Wen Xiao Zheng, viola i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida per Mariss Jansons, que interpretaran obres de Richard Strauss i Antonín Dvorák. És un dels concerts de la temporada 2015-2016 de l'orquestra Bavaresa. Els comentaris els farà Pilar Subirà.

Quinze premis Grammy i una cinquantena d'àlbums avalen la brillant trajectòria de Yo-Yo Ma que encara avui dia continua sent un dels solistes estrella del panorama actual. El proper 29 de gener desplegarà el seu talent extraordinari interpretant les variacions fantàstiques sobre un tema de caràcter cavalleresc "Don Quixot" op. 35 que Richard Strauss va compondre entre el 1896 i el 1897 inspirat en el personatge protagonista de la novel.la homònima de Cervantes. L'obra té la forma de tema amb variacions i final i propicia el desplegament dels virtuosismes de l'orquestra i el lluïment del violoncel, que representa el cavaller de la trista figura, i que va dialogant amb la viola, que al seu torn retrata Sancho Panza, el company inseparable de Don Quixot.

La Vuitena simfonia d'Antonín Dvorák, escrita entre el setembre i el novembre del 1889 i on el compositor semblava voler-hi descriure la bellesa dels boscos de Bohèmia, tancarà el concert.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut