Catalunya Música ofereix la transmissió del concert de l'OBC amb el pianista Nikolai Lugansky

L'emissora Catalunya Música oferirà el concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, amb el pianista rus Nikolai Lugansky, en directe, des de L'Auditori de Barcelona

Aquest diumenge, 22 de febrer, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per oferir la transmissió del concert del prestigiós pianista rus Nikolai Lugansky i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, que interpretaran el Concert per a piano n. 3 op. 30, de Serguei Rakhmàninov, i el Concert per a orquestra de Béla Bartók. Els comentaris de la transmissió aniran a càrrec de Joan Vives i el pianista Adolf Pla.
Nikolai Lugansky és un dels grans intèrprets de piano de la nostra era i el concert d'aquest cap de setmana permetrà gaudir de la interpretació vibrant que el pianista rus oferirà del Concert n.3 de Serguei Rakhmàninov, una obra de proporcions gegantines i d'altíssima dificultat tècnica per al solista, que va estrenar el mateix Serguei Rakhmàninov al piano el 28 de novembre del 1909.
Nikolai Lugansky habitualment ofereix gires de concerts amb els directors d'orquestra més destacats i els seus concerts, recitals i interpretacions de música de cambra arreu d'Europa, Àsia i Amèrica han estat rebuts amb gran entusiasme per la crítica i el públic.
Alumne predilecte de la virtuosa pianista Tatiana Nikolaeva, el talent de Nikolai Lugansky ha estat reconegut amb els nombrosos premis que han rebut els seus enregistraments. El disc amb la integral dels Estudis per a piano de Chopin va rebre el Diapasó d'Or, i el disc amb els Concerts per a piano n. 1 i n. 3 de Rakhmàninov va rebre el Preis der deutschen Schallplatenkritik. A més de la seva dilatada trajectòria com a solista, Nikolai Lugansky és professor del Conservatori de Moscou i combina la passió per la música amb l'afició als escacs, la literatura i els esports.
Anar al contingut